Geleceğin mesleği drone kameramanlığı

Geleceğin mesleği drone kameramanlığı

TEKNOLOJİ Haberleri

Drone kameraları günümüzde sinema ve dizi sektörünün yanı sıra fotoğraf ve video çekimleri, tarım alanlarının kontrolü gibi 300’den fazla iş kolunda kullanılıyor.

ÖMER TEMÜR

Drone’ların çekimlerde büyük avantajlar sunduğunu belirten uzmanlar, drone kameramanlığının sadece geleceğin değil günümüzün de önemli mesleklerinden biri olduğunu vurguluyor. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Can Diker, drone kameramanlığının sinema ve televizyon sektöründe geniş alanlarda kullanıldığını belirterek “Drone kullanıcıları aynı zamanda drone pilotu olarak da tanımlanıyor. Sinemanın yanı sıra askerî alanda, tarım alanlarının kontrolünde, ulaşılamayan arazilerin haritalandırılmasında ve inşaat sektörü gibi pek çok alanda drone kameraları kullanılıyor. Drone kameramanları geleneksel kameramanlara oranla çok daha yüksek ücretlerle çalışabiliyor” dedi.

Geleceğin mesleği drone kameramanlığı
Drone kameramanlığı geleceğin meslekleri arasında sayılıyor


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...