Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'de kriminal saat 02.00-05.00 arası

Türkiye'de kriminal saat 02.00-05.00 arası

TEKNOLOJİ Haberleri

Uzmanlar, Türkiye’de sanal kumar, BAT sistemleri, yetişkin sitelerine giriş, ifşa, sosyal medya saldırılarının tamamının 02.00-05.00 arası olduğunu söylüyor.

Haber Merkezi | ANKARA

Sanal dünyadaki kriminal işlemlerin en çok 02.00-05.00 saatleri arasında yapıldığı belirtildi. Sosyal medya uzmanları, sanal kumar, BAT sistemleri (Blok zincir teknolojisi), yetişkin sitelerine giriş, ifşa, sosyal medya saldırılarının tamamının bu zaman diliminde gerçekleştiğine dikkat çekti.

KRİMİNAL SAAT DİLİMİ
TBMM Dijital Mecralar Komisyonuna bilgi veren Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Derneği (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, “02.00-05.00 arası Türkiye’de kriminal saat dilimidir. Emniyetin verileri bu şekilde. Sosyal medyada istenmeyen her türlü davranış, sanal kumar, BAT sistemleri, yetişkin sitelerine giriş, ifşa, sosyal medya saldırılarının tamamı o zaman diliminde. 16 yaşındaki bir çocuk gece üçte niye online? Ülkenin yüzde 80’i online durumda” dedi.

Türkiye'de kriminal saat 02.00-05.00 arası
Türkiye'de en fazla bebek kameraları sistemleri hack'leniyor

SİBER SALDIRI NASIL YAPILIYOR?
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç da, milletvekillerinin siber saldırıların nasıl yapıldığı yolundaki sorularını cevapladı. Koç, şu bilgileri verdi:
“Öncelikle ele geçirmek istediğiniz bir çalışanının kullanıcı adı, şifresini ele geçiriyorsunuz. O kullanıcının sosyal medyasına mesaj atarsanız, buna ‘oltalama saldırısı’ deriz. O kullanıcı size eliyle kullanıcı adını ve şifresini verir. Sonra siz sisteme girince 'zıplama' dediğimiz sunucular arasında kendi yetkinizi yükseltmeye başlarsınız. Tanıdığınız bir dostunuza bir bilgi notu atarsınız, ama bilgi notu arasına bir yazılım eklersiniz, o arkadaşınızın hesabı ele geçirilir, böyle böyle en üst yetkilendirilmiş kişinin hesabına erişildikten sonra zararlı yazılım uyuyacak şekilde sunucuların içine konulur. Akıllı zararlı yazılımlar kendilerini normal trafik gibi hissettirirler. Takip edilmesi çok zordur.”

EN ÇOK BEBEK KAMERALARI
Koç, Türkiye’de en fazla bebek kameraları sistemlerinin hack’lendiğini söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...