Instagram'da Reels ile cevap verme dönemi başladı

Düzenleyen:
Instagram'da Reels ile cevap verme dönemi başladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya platformu Instagram, Reels özelliği üzerinde bir yenilik yaparak yorumlara cevap vermeyi başlattı.

Teknoloji devi Meta’ya bağlı Instagram, yeni bir özelliği kullanıcılarına sundu. Test aşamasındaki özelliğin zaten çıkması bekleniyordu. Platfomun yaptığı duyuruya göre artık kullanıcılar yorumlara Reels ile yanıt verebilecek.

Bununla birlikte, Instagram, bir süredir Reels’in kullanımını artırmaya çalışıyor. İçerik üreticilerine önemli miktarda para teklif etmeyi planlayan şirket, Reels’in kapsamını da genişletmeye çalışıyor. Bu hedef doğrultusunda özelliğin WhatsApp’a gelmesi bekleniyor.

INSTAGRAM, REELS'İ GELİŞTİRİYOR
Peki, kullanıcılar Reels ile nasıl yorum yapacak? Hikayelerdeki anket yorumlarını video ile yanıtlamaya benzer şekilde kullanıcılar, artık herhangi bir yorumu bir videoyla yanıtlayabilecek. Bir yoruma her yanıt verdiğinizde, video yanıtı oluşturmak için mavi Reels düğmesine dokunma seçeneği karşınıza çıkacak. Video yanıtı, diğer yanıtlar gibi yoruma sabitlenecek ve diğer kullanıcılar da bunu görebilecek.

Instagram'da Reels ile cevap verme dönemi başladı

Instagram, uzun bir süredir diğer sosyal medya şirketlerinden özellikleri kopyalıyor. SnapChat’in hikaye özelliğini platforma entegre eden Instagram, SnapChat’in kullanıcı kaybetmesine yol açmıştı. Ayrıca TikTok’un da kısa formatlı video içerik özelliğini başlattı. TikTok ile büyük bir rekabete giren Instagram, bu tür haberlerle gündeme geliyor.

Bu arada, Instagram geçtiğimiz günlerde önemli bir karar aldığını duyurdu. 2016 yılına kadar uygulamanın ana sayfasında kullanıcılar kronolojik sırayla içerikleri görüyordu. Bu kronolojik beslemenin yerini 5 yıl önce algoritmik besleme aldı. Birçok kullanıcının algoritmik sıralamayı sevmediği biliniyordu. Instagram, yeniden kronolojik sıralamaya döneceğini açıkladı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...