Drone pazarı 50 milyon dolara uçuyor

Drone pazarı 50 milyon dolara uçuyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye’de drone kullanımı her yıl katlanarak artıyor. Hem hobi hem ticari amaçlı olarak drone kullanımının yaygınlaştığını belirten Dronmarket Genel Müdürü Serhan Yaldız, 2021 yılında Türkiye’de drone pazarının 35 milyon dolara ulaştığını söyledi.

ÖMER TEMÜR

Dronmarket Genel Müdürü Serhan Yaldız, drone pazarının 2022 yılında yüzde 25 büyüme ile 45-50 milyon dolar seviyelerine ulaşmasını beklendiklerini belirterek “Tarım Bakanlığıyla ruhsat ve yönetmelik süreci devam ediyor. Satışlar maalesef bu durumdan dolayı çok etkileniyor. Eğer 2022 yılının ilk çeyreğinde bakanlık ile bunu sonlandırabilirsek, tarım sektöründe yüzde 50 büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

İSTİHDAM SAĞLIYOR
Drone’ların ciddi anlamda istihdam sağladığına dikkat çeken Yaldız “Türkiye’nin pek çok yerinde şu ana kadar yüzlerce kişiye ve kuruma İHA pilotluk eğitimleri verdik. 2021 yılında da bunu tek bir merkezde toplamak istedik. Uzun süren çalışmalarımızdan sonra İstanbul’un ilk MEB onaylı İHA pilotu yetiştirme merkezimiz Dron Akademi’yi açtık. İlgi çok güzel. Özellikle mühendis, emlakçı, lojistik ve tarım alanındaki girişimciler, CEO’lar, öğrenciler eğitim almak isteyenler arasında bulunuyor. Hedefimiz yıllık bazda 1.000 kişiye eğitim verebilmek, kurumsal tarafta ise daha aktif olmak istiyoruz” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...