Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kullanıcılar seçti: Yılın En Kötü Şirketi Meta oldu

Kullanıcılar seçti: Yılın En Kötü Şirketi Meta oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Yahoo Finance tarafından yapılan kullanıcı anketinde adını Meta olarak değiştiren Facebook rakipsiz bir şekilde ‘Yılın En Kötü Şirketi’ seçildi. Facebook’u Alibaba şirketi izlerken ‘Yılın En İyi Şirketi’ ise Microsoft oldu.

Yakın bir zamanda çatı şirket adını Meta olarak değiştiren Facebook, Yahoo Finance tarafından yapılan kullanıcı anketinde ‘Yılın En Kötü Şirketi’ seçildi. Sık sık eleştirilerin hedefinde olan şirket ankette rakipsiz bir şekilde 2021’in En Kötü Şirketi seçilmeye hak kazandı. Açık uçlu cevapların bulunduğu anket sonucunda kullanıcılar birçok farklı nedenle Meta’dan şikayetçi oldu.

YILIN EN KÖTÜ ŞİRKETİ META OLDU

Nefret söylemi, yanlış bilgi, kişisel veri ihlalleri gibi Facebook’un adının geçtiği skandallarda bu nedenler arasında yer aldı. Anket sonuçlarında ikinci sırada ise Çinli e-ticaret devi Alibaba geldi. Listeye giren diğer şirketler arasında AT&T, Nikola ve Tesla’da yer aldı.  Zuckerberg'in CEO'su olduğu Meta, bünyesinde Facebook, Instagram, WhatsApp gibi en çok kullanılan uygulamaları barındırıyor. Yılın En İyi Şirketi ise Microsoft oldu. Microsoft 2021'de 2 trilyon dolar barajını aşan şirketler arasında yerini almıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...