WhatsApp yıllar sonra değiştiriyor: Sesli görüşmelerde yeni özellik

Düzenleyen:
WhatsApp yıllar sonra değiştiriyor: Sesli görüşmelerde yeni özellik

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın en fazla kullanıcıya sahip mesajlaşma platformlarından WhatsApp, 2015 yılından bu yana kullanıcılarına sesli arama özelliği sunuyor. Ancak yıllar sonra platform, bu özelliğinde köklü bir değişim yapacak.

Teknoloji devi Meta'ya ait WhatsApp, köklü bir değişikliğe gidecek. WhatsApp'ın gizlice test ettiği yeni sesli görüşme arayüzünüWABetaInfo teknoloji sitesi keşfetti. Şirketin 2015 yılında Android ve iOS cihazlar için kullanıma açtığı sesil görüşme, yıllardır aynı arayüze sahip. Ancak şirketin bunu değiştirmeye çalıştığı ortaya çıkmış oldu. 

WHATSAPP'IN YENİ ARAYÜZÜ OLDUKÇA GÖSTERİŞLİ

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp hakkında paylaşımlar yapan WABetaInfo, her gün uygulamanın yeni bir özelliğini veya test aşamasındaki uygulamalarını tespit ediyor. Sızıntı kaynağı, WhatsApp'ın henüz geliştirilme aşamasındaki yeni arayüzünü de keşfetti.

WhatsApp yıllar sonra değiştiriyor: Sesli görüşmelerde yeni özellik

Kaynağın elde ettiği görüntülere göre, yeni sesli görüşme arayüzünün iOS cihazda geliştirilmeye çalışıldığı görünüyor. Önümüzdeki aylarda kullanıcılara sunulması beklenen yeni arayüz henüz kullanıcı beta testlerine bile başlamadı. 

Daha modern ve gösterişli olarak tanımlanan yeni arayüz ile WhatsApp, bu alanda köklü bir değişiklik yapacak. iOS ve Android kullanıcıları için piyasaya sürülecek yeni arayüzün mevcut sürümden çok farklı özellikler taşımadığı görülüyor. Ancak tasarımsal farklılıklar bulunuyor. 

WhatsApp yıllar sonra değiştiriyor: Sesli görüşmelerde yeni özellik

 

Ekran görüntülerine göre, uçtan uca şifreleme gizlilik özelliğinin sesli görüşmelerde de yer alması dikkatlerden kaçmadı. Zaten WhatsApp'ın mesajlaşma işlevinde gizliliğe önem verdiğini biliyoruz.

Geliştirilme aşamasında olduğu için arayüzde ilerleyen zamanlarda değişiklikler olabilir. Beta test sürümünün ne zaman başlayacağı ise henüz bilinmiyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...