Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elon Musk, Mars kolonisi için tarih verdi: Dünya ısınmadan gitmeliyiz

Düzenleyen:
Elon Musk, Mars kolonisi için tarih verdi: Dünya ısınmadan gitmeliyiz

TEKNOLOJİ Haberleri

Space X ve Tesla şirketlerinin kurucusu Elon Musk, insanları 5 ila 10 yıl içinde Mars'a indirmeyi hedeflediğini yineledi. Böylece Dünya yaklaşık 500 milyon yıl içinde yaşanamayacak kadar ısınmadan önce insan kolonisi kurmak istiyor.

Milyarder Elon Musk, yine çok konuşulacak bir açıklama yaptı. SpaceX'in CEO'su, Kızıl Gezegen’e ilk insanlı uçuşun 2026'da gerçekleşebileceğini söyledi. Ancak bir dizi yeni teknolojiye ihtiyaç duyulduğunu da belirtti. 

Milyarder, tahmini 278 milyar dolar değerindeki SpaceX aracılığıyla insanlığı Mars’a götürebilecek Starship roketini inşa ediyor. Roket, 28 Şubat 2022'ye kadar kullanıma sunulmayacak ve dev roket en erken test lansmanını Mart 2022’de yapacak. 

DEVASA ROKET GELİŞTİRİYOR 

Yaklaşık 49 metrelik devasa roket hala prototip aşamasında olduğundan ve Dünya atmosferini terk etmesi için gerekli güçlendiriciler ile hiç test edilmediğinden, Mars'a gitmek için henüz zaman var. 

Elon Musk, Mars kolonisi için tarih verdi: Dünya ısınmadan gitmeliyiz

Mayıs'ta Starship beşinci yüksek irtifa test uçuşunu tamamladı ve roketin ana bölümünü başarıyla fırlatma rampasına geri indirildi. Bir sonraki büyük aşamada Ağır Yük güçlendiricisi kullanılarak yörünge testi uçuşu yapılacak. 

Şu anda Mars'a ulaşmak en az altı ay sürüyor. Ancak Musk, uçuşların her iki yılda bir yapılmasıyla bunun bir aya kadar düşebileceğine inanıyor. Bu iki yıllık boşluğun nedeni Dünya ve Mars'ın yörüngeleri. Çünkü dünya iki yılda bir nispeten yaklaşıyor. 

DÜNYA ISINMADAN GİTMELİYİZ 

Yolculuk zamanlarının yanı sıra bir diğer önemli husus ise maliyet. SpaceX, bu konuda  tamamen yeniden kullanılabilir roketlere geçmeye çalışıyor. Tüm aksiliklere rağmen Musk, Kızıl Gezegen’de sürdürülebilir bir koloni kurmak için yakında işe koyulmamız gerektiğini söylüyor. 

Elon Musk, Mars kolonisi için tarih verdi: Dünya ısınmadan gitmeliyiz

Musk, 500 milyon yıl içinde Dünya'nın yaşam için tehlikelisıcaklıklara ulaşacağını düşünüyor. Bu arada, NASA da 2033 yılına kadar Mars’a varmayı hedefliyor. 

Musk, yörünge yakıt ikmali ve 'yüksek verimli düşük maliyetli güçlendirici’ ile tamamen yeniden kullanılabilir büyük bir roketiniz varsa Kızıl Gezegen’e gidilebileceğini söyledi.

Dünyanın en zengin insanı Musk, Tesla ve SpaceX’in yanı sıra altyapı ve tünel inşaatı şirketi Boring, güneş enerjisi şirketi SolarCity ve nöroteknoloji şirketi Neuralink’e de sahip. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...