Xiaomi'nin robot köpeği yeteneklerini sergiledi: Pati verip ters takla attı

Düzenleyen:
Xiaomi'nin robot köpeği yeteneklerini sergiledi: Pati verip ters takla attı

TEKNOLOJİ Haberleri

Daha çok akıllı ev aletleri ve akıllı telefonları ile tanınan Xiaomi, Ağustos ayında 'Cyberdog' isimli robot köpeğini tanıttı. Aralık ayında ise piyasaya sürülen robot köpek, Boston Dynamics’in ‘Spot’ robotunu benzetiliyor. İşte dört ayaklı robotun yetenekleri...

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, robot köpeği Cyberdog için yeni bir video yayınladı. YouTube'daki videoda Cyberdog'ın takla atması ve pati vermesi dikkatlerden kaçmadı.

Gerçek bir köpek ile karşılaştırılan videoda Cyberdog, bacaklarını ve gövdesini büyük bir ustalıkla ve esneklikle hareket ettiriyor. İki dakika 19 saniye süren tanıtım videosunda robot köpeğin yağmurda gezdiği görülüyor.

XIAOMI CYBERDOG GELİŞTİRİLİYOR 

Xiaomi, videoda robot köpek hakkında çeşitli bilgiler paylaştı. Intel D450 kamera sistemine sahip Cyberdog, çevresini rahatlıkla görebiliyor. Bunun yanı sıra robot köpek, yapay zeka kamerası, balık gözü kamera, ToF sensörü, ultrasonik sensör ve gelişmiş ışık sensörü barındırıyor. 

Xiaomi'nin robot köpeği yeteneklerini sergiledi: Pati verip ters takla attı

Cyberdog'ın Boston Dynamics'in robot köpeği Spot ile benzetildiğinden bahsetmiştik. Ancak Cyberdog'ı Spot'tan ayıran başlıca özellik açık kaynak kodlu olması. Bu özelliği sayesinde Cyberdog'a diğer geliştiriciler yeni yetenekler ve özellikler ekleyebilir. Teknoloji devinin Ubuntu 18.04 açık kaynak kodlu yazılım kullanması, cihazı pek çok muadilinden ayırıyor. 

Bununla birlikte Xiaomi'nin robot köpeğinde yüksek performanslı servo motorlar, yüksek bilgi işlem kapasitesi, görsel algılama sistemi için yerleşik yapay zeka ve sesli etkileşim sistemi yer alıyor. Cyberdog'ın fiyatı ise 1.540 dolar.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...