Huawei, sert bir düşüş yaşadı: 2021 gelirini açıkladı

Düzenleyen:
Huawei, sert bir düşüş yaşadı: 2021 gelirini açıkladı

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD yaptırımları nedeniyle zor günler geçiren Çinli teknoloji devi Huawei, 2021 gelirinin yaklaşık yüzde 30 azaldığını açıkladı. Şirket, zorlukların yeni yılda da devam edeceğini öngörüyor.

Huawei Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Guo Ping, çalışanlara yazdığı 'Yeni Yıl' mektubunda önemli noktalara değindi. 2021 yılında şirket gelirinin yüzde 28.9 düşerek99.48 milyar dolar olduğunu açıkladı. 

Şirket, ABD yaptırımlarından, yarı iletken sıkıntısından ve akıllı telefon talebindeki küresel düşüşten zarar gördü. Ayrıca Huawei'nin geliri, 2020’nin sonlarında satılan alt markası Honor'dan dolayı da 2021’de düştü. 

HUAWEI 2022'DE DE ZORLUK YAŞAYACAK

Dikkat çeken açıklamaların yer aldığı mektupta Guo, 2022’nin de yeni zorluklara geleceğini ancak Huawei'nin 2021 iş performansından memnun olduğunu söyledi. Şirketin web sitesinde yayınlanan mektupta, "Öngörülemeyen bir iş ortamı, teknolojinin siyasallaşması ve büyüyen bir küreselleşmeden uzaklaşma hareketinin tümü ciddi zorluklar ortaya koyuyor" şeklindeydi.

2019'da Donald Trump yönetimindeki ABD, ulusal güvenliği gerekçe göstererek Huawei'ye yaptırım kararı aldı. Huawei’in kritik ABD menşeli teknolojilerin yanı sıra Android'den de çıkmasına karar verdi.

Mektupta, Huawei'nin bilgi ve iletişim teknolojisi  altyapısına ve akıllı cihazlara odaklanmaya devam edeceği belirtildi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...