Apple'dan radikal değişiklik: iPhone tasarımı değişiyor

Düzenleyen:
Apple'dan radikal değişiklik: iPhone tasarımı değişiyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Özellikle iPhone model akıllı telefonları ile ön plana çıkan Apple, iPhone kullanıcılarının en çok eleştirdiği bir özelliği değiştirmeye çalışıyor. Sızıntı kaynaklarına göre Apple'ın çentikli ekran tasarımından vazgeçmesi an meselesi.

Ünlü teknoloji analisti Mark Gurman, ABD merkezli teknoloji devi Apple hakkında çarpıcı bir iddia ortaya attı. Uzun zamandır iPhone kullanıcılarının eleştirdiği çentikli ekran tasarımının gelecek modellerde kullanılmayacağını söyledi. Gurman, Apple'ın delikli ekrana geçeceğini belirtti.

Mark Gurman, iPhone 14 serisi hakkındaki beklentilerinin yanı sıra M2 çipli yeni tasarımlı MacBook Air, kablosuz şarjlı iPad Pro hakkında da açıklama yaptı. İşte Gurman'ın tahminleri... 

IPHONE 14 DELİKLİ EKRANLA YOLDA 

Apple, Eylül ayında iPhone 13 serisi akıllı telefonlarını tanıtarak piyasaya sürdü. Şirketin, 2022 sonbaharında ise iPhone 14 serisini raflara yerleştirmesi bekleniyor. Ancak cihazın piyasaya sürülmesine uzun bir zaman olmasına rağmen beklentiler ve sızınıtlar gelmeye başladı.

Apple'dan radikal değişiklik: iPhone tasarımı değişiyor

Mark Gurman, iPhone 14 serisinin delikli ekran tasarımına sahip olacağını söyledi. Aslında bu beklenti yeni değil. Çünkü daha önce ünlü analist Ming-Chi Kuo da Apple'ın delikli ekran için son aşamaya geldiğini belirtmişti. 

Ön kamera için küçük daire şeklinde bir oyuk olan delikli ekranlar bazı Samsung akıllı telefonlarında kullanılıyor. Yüz tanıma sistemi Face ID ise çoğunlukla bu tür cihazlarda ekranın altında bulunuyor. 

APPLE VR KULAKLIK TANITACAK

Mark Gurman, delikli ekranlı iPhone 14 serisinin yanı sıra başka önemli açıklamalar da yaptı. Apple, M1 çipinden çok daha hızlı olacak yeni bir M2 çipi ile güçlendirilmiş yeniden tasarlanmış bir MacBook Air’ın geleceğini söyledi. 

2020 yılında Apple, Mac bilgisayarları için Intel işlemcileri yerine kendi işlemcilerine geçeceğini açıklamıştı. Şirket, 2022 yılında bu sürecin tamamlanacağını belirtmişti. Görünüşe göre Apple'ın planları tutarlı şekilde ilerliyor. 

Bu arada, Apple'ın 2022'deki en büyük ürün tanıtımlarından biri, uzun süredir söylentileri dolaşan AR/VR (artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik) kulaklığı olacak. iPhone üreticisinin metaverse (sanal evren) alanında çalışmalar yapmaya başladığı da biliniyor.

Gurman’a göre Apple ayrıca 5G destekli yeni iPhone SE akıllı telefon modelini, kablosuz şarj desteğine sahip bir iPad Pro’yu ve Apple Watch sürümünü tanıtacak. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...