NASA'nın beklentisi boşa çıktı: Mars göktaşı sonuç vermedi

Düzenleyen:
NASA'nın beklentisi boşa çıktı: Mars göktaşı sonuç vermedi

TEKNOLOJİ Haberleri

NASA, 1996'da bir göktaşının Mars'ta yaşam kanıtı gösterdiğini iddia etti. O tarihte ABD’nin başkanı Bill Clinton da bir basın toplantısı düzenleyerek heyecanını paylaştı. Ancak pek çok bilim insanının şüpheyle yaklaştığı göktaşının modern tekniklerle analizi NASA’yı haksız çıkardı.

Antarktika'da 1984 yılında keşfedilen dört milyar yıllık bir göktaşı, NASA liderliğindeki bir grup bilim insanının 1996'da mikroskobik bakteri fosilleri içerdiğini söylemesinin ardından gündem olmuştu. 

Dönemin ABD başkanı Bill Clinton, keşif hakkında konuşarak "evrenimize dair bilimin şimdiye kadar ortaya çıkardığı en çarpıcı bulgulardan biri" olabileceğini söyledi. Hatta göktaşının Mars’ta hayatın izlerini gösterebileceğini iddia etti. 

MARS SUYU BULUNMADI

O tarihte bile bilim insanları NASA’nın bulgularına şüpheyle yaklaştı. Nihayetinde araştırmacılar, 20 yılı aşkın bir süredir üzerinde çalıştıkları göktaşının su ve kayadan ibaret olduğunu buldu. 

NASA'nın beklentisi boşa çıktı: Mars göktaşı sonuç vermedi

ABD’deki Carnegie Bilim Enstitüsü uzmanları, göktaşını inceledi ve karbonca zengin bileşiklerin aslında kaya üzerinde uzun süre akan tuzlu suyun sonucu olduğunu anladılar. 

Ekip, göktaşının Mars'ın ilk dönemlerinde iki çarpışma sonucu oluştuğunu düşünüyor. Üçüncü çarpışmada ise kaya, Kızıl Gezegenden çıkarak milyonlarca yıl önce uzaya ulaştı ve sonunda Dünya'ya düştü. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...