Instagram, daha fazla para kazandıracak özelliğini başlattı

Düzenleyen:
Instagram, daha fazla para kazandıracak özelliğini başlattı

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram kullanıcıları istedikleri içerik üreticilerin (influencer) özel canlı videolarını ya da hikayelerini para karşılığında izleyebilecek. Sosyal medya devi, influencerların daha fazla para kazanmasını sağlamak için yeni bir abonelik sistemini test ediyor.

Teknoloji şirketi Meta’ya ait Instagram, resmi olmayan verilere göre 2 milyar kullanıcıya 2021’in son çeyreğinde ulaştı. Ancak şirket, daha fazla kullanıcı çekmek ve içerik üreticilerini memnun edecek bir platform olmak için yeni özellikler geliştiriyor. 

Instagram, 10 ABD'li içerik oluşturucu ile yeni abonelik özelliğini test etmeye başladı. Bu içerik oluşturucular, abonelik fiyatlarını aylık 0,99 dolar ile 99,99dolar arasında belirliyor. 

INSTAGRAM ABONELİK SEÇENEKLERİ YOLDA

Sosyal medya devinde bu özelliğin ilk işaretleri aslında Kasım 2021’de görüldü. O tarihte Instagram’da uygulama içi satın alma olarak Instagram Abonelik seçenekleri şeklinde ortaya çıktı. Nihayetinde bu abonelik seçeneği bazı kişiler için kullanımda.

Instagram, daha fazla para kazandıracak özelliğini başlattı

Bir içerik oluşturucuya abone olan Instagram kullanıcıları, yalnızca abonelere özel hikayelere, canlı yayınlara ve diğer içeriklere erişebilecek. Ayrıca aboneler, mor rozetler alarak yorumlarda ve direkt mesajlarda öne çıkacak. 

Instagram, daha fazla para kazandıracak özelliğini başlattı

Bununla birlikte, aboneliklerden kazanılan tüm para doğrudan içerik oluşturuculara gidecek. Üstelik 2023’e kadar Instagram, içerik oluşturuculara katkı sağlamak amacıyla kesinti uygulamayacak. 

Instagram son birkaç ayda çok fazla özelliği test ederken ya da geliştirirken göründü. Bunlar arasında, hikayeleri beğenme, takipçi sayısını gizleme, video ile yorumlara yanıt verme, dikey hikaye akışı bulunuyor. Ayrıca Instagram'ın kısa süre içinde üç farklı ana sayfa akışı sunması bekleniyor. Böylece platform, 2016 yılında kaldırdığı kronolojik akışı yeniden başlatacak. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...