Beklenen an geldi: Xiaomi 12 serisi küresel pazarlara çıkıyor

Düzenleyen:
Beklenen an geldi: Xiaomi 12 serisi küresel pazarlara çıkıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Xiaomi, son amiral gemisi serisini geçtiğimiz ay Çin’de bir etkinlikle tanıttı. Xiaomi 12 serisinin küresel bir versiyonu kısa süre sonra Avrupa pazarına giriş yapacak. İşte cihazın özellikleri…

Çin merkezli şirket, Xiaomi 12’nin selefi Mi 11’i de ilk olarak Çin'de piyasaya sürüp ardından küresel versiyonunu çıkarmıştı. Bu kez aynı stratejiyi Xiaomi 12 için de uyguluyor. 

Küresel versiyonun piyasaya sürülmesinden önce cihazın prototipi Geekbench kıyaslama testinde görüldü. Böylece Xiaomi 12 küresel modelinin özellikleri ortaya çıktı. 

XIAOMI 12 GELİYOR

Küresel Xiaomi 12 modeli tıpkı Çin’deki versiyonu gibi Snapdragon 8 Gen 1 yonga setine sahip olacak. Akıllı telefon, 8GB RAM ile gelecek ama 12GB seçeneğinin olup olmayacağı henüz belli değil. 

Beklenen an geldi: Xiaomi 12 serisi küresel pazarlara çıkıyor

Xiaomi 12 serisi ayrıca Android 12 tabanlı MIUI 13 arayüzüyle gelecek. Bu arada, küresel Xiaomi 12 Pro 2201122G model numarasına sahip olacak ve bu, geçen yıl Mi 11 Pro'nun aksine 12 Pro'nun da küresel pazarlara çıkacağını resmen gösteriyor. 

Xiaomi 12 ve 12 Pro arasındaki boyut farkını göz önünde bulundurduğumuzda 12 Pro’nun Mi 11'in gerçek halefi olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Xiaomi 12 Ultra’nın da bu yıl içinde seriye eklenmesi bekleniyor. 

Teknoloji devinin yeni serisini Türkiye'de satışa çıkarmasını bekliyoruz. Ancak bunun için en erken Şubat ayını beklememiz gerekiyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...