Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Apple Watch'tan sonra şimdi de AirPods hayat kurtardı

Düzenleyen:
Apple Watch'tan sonra şimdi de AirPods hayat kurtardı

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple’ın AirPods kulaklıkları ABD’de yaşayan bir kadının hayatını kurtardı. Yaklaşık 2,5 metre yükseklikten sert şekilde düşen kadın, AirPods’a talimat vererek ambulansın gelmesini sağladı.

Teknoloji devi Apple’ın Watch isimli akıllı saat modellerinin hayat kurtarma hikayelerini sık sık duyuyoruz. Ancak bu kez AirPods kulaklıkları için benzer bir durum var. 

People’ın haberine göre, ABD’nin New Jersey eyaletinde yaşayan bir kadın çiçek dükkanında çalışırken ciddi bir kaza geçirdi. Susan Putman isimli kadın, dört metrelik bir çelengi tasarlarken 2,5 metre yükseklikten düştüğünü söyledi. 

Kafasını metal direklere çarpan Putman, kan geldiğini fark edince AirPods aracılığıyla acil servise ulaştı. Putman, o anda “Hey Siri, 911'i ara” dediğini hatırlıyor. Apple’ın sesli asistanı Siri’nin acil yardım ekiplerine ulaşmasının ardından iki polis memuru olay yerine ulaşarak baygın halde yatan Putman’a yardım etti. 

AIRPODS OLMASAYDI KAN KAYBINDAN ÖLEBİLİRDİ

Susan Putman, “Açıkçası 15 dakika daha geç olsaydı burada olacağımdan emin değilim. Buna hiç şüphe yok. AirPods olmasaydı ölürdüm." dedi. Çünkü kan kaybının ciddi seviyelerde seyrettiğini açıkladı. 

Apple Watch'tan sonra şimdi de AirPods hayat kurtardı

Sesli asistan aracılığıyla daha hızlı ve kolay şekilde acil servislere ulaşmak mümkün. Bu, yeni değil ancak Putman’a göre pek çok kişi AirPods’u bu şekilde kullanabileceğini halen bilmiyor. 

Putman, “25 ve 27 yaşında kızlarım var ve bu konu hakkında hiçbir şey bilmiyorlar. Bu olaydan sonra AirPods satın alan ve Siri'yi kullanmayı öğrenen çok arkadaşım oldu." şeklinde konuştu. 

Putman, hikayesini Apple CEO'su Tim Cook'a e-postayla gönderdi ve cevap aldı. Olayın ardından Putman, insanları bu cihazlardaki potansiyel hayat kurtarıcı özellikleri öğrenmeye davet ediyor.

Apple'ın şu anda 3. nesil AirPods, AirPods Pro ve AirPods Max isimleriyle kulaklıkları satışta. Siri, üç kulaklık modelinde de kullanılıyor. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...