Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İlk kez elektrikli araç satışı dizeli geride bıraktı

Düzenleyen:
İlk kez elektrikli araç satışı dizeli geride bıraktı

TEKNOLOJİ Haberleri

Elektrikli otomobil piyasası gün geçtikçe gelişiyor. Dizel otomobillerden elektrikli araçlara geçiş süreci hızlandı ve Avrupa’da geçtiğimiz ay bir ilk gerçekleşti.

Fosil yakıtların çevreye verdiği zararlar ve iklim değişikliğini hızlandırması göz önüne alındığında elektrikli araçlar (EV) iyi bir seçenek olarak sunuluyor. Nissan, Volkswagen, Hyundai, Tesla ve Ford gibi otomotiv devleri EV piyasasına yön veriyor. 

Avrupa'da uzun zamandır dizel otomobil satışı yapılıyordu ancak Aralık ayında kıta çapında bu araçlar büyük rağbet gördü. Financial Times'ın otomobil analisti Matthias Schmidt’in haberine göre, Avrupa’da ilk kez elektrikli araç satışı dizel araç satışını geride bıraktı. 

176 BİN ELEKTRİKLİ ARAÇ SATILDI

Batı Avrupa’da 176 bin elektrikli araç satışı gerçekleşti. Buna karşılık, dizel araç satışı ise 160 bindi. Ancak bahsi geçen verilerde sadece akülü elektrikli arabalar yer aldı. Hibrit, plug-in hibrit gibi diğer seçenekler sayıya dahil edilmedi.

İlk kez elektrikli araç satışı dizeli geride bıraktı

Bu arada, daha önce ortaya çıkan veriler, elektrikli otomobil satışlarının bir bütün olarak Eylül 2020'de dizelleri geride bıraktığını gösteriyordu. 

Dizel araçlar, Avrupa'da büyük ilgi görürken, benzine kıyasla daha ucuz bir yakıt vergisine tabi tutuluyor. Bununla birlikte, birçok Avrupa ülkesi elektrikli araç alımlarını teşvik etmeye başladı. 

Daha çok benzinle çalışan araçların çoğunlukta olduğu ABD'de ise daha katı politikalar var. Joe Biden yönetimi, 2030 yılına kadar satılan yeni araçların yüzde 50'sinin akülü elektrikli güç aktarma organına sahip olmasını istiyor. Hatta California eyaleti, 2035 yılına kadar fosil yakıtlarla çalışan yeni arabaların satışını yasaklamayı planlıyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...