Twitter, yakın arkadaşlara özel tweet'leri başlatıyor

Düzenleyen:
Twitter, yakın arkadaşlara özel tweet'leri başlatıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Popüler sosyal medya platformu Twitter, ‘Flock’ isimli bir özelliği test etmeye başladı. Flock, kullanıcılara seçtikleri 150 kişiye özel (diğer takipçilerinin göremeyeceği şekilde) tweet atma imkanı tanıyacak.

Sosyal medya denince akla ilk gelen platformlardan biri de Twitter. Instagram ve TikTok ile rekabete giren Twitter, video özelliklerini geliştirmeye çalışıyor. Üç platform, birbirlerinin özelliklerini kopyalayarak kullanıcı sayılarını artırmaya çalışıyor. Son olarak mikroblog sitesi Twitter, Instagram’ın ‘Yakın Arkadaşlar’ hikaye özelliğine benzeyen bir tweet seçeneği geliştirmeye başladı. 

TWITTER FLOCK GÖRÜNDÜ

‘Flock’ olarak isimlendirilen yeni özellik ile kullanıcılar diğer takipçilerinin göremeyeceği, yalnızca seçtikleri en fazla 150 kişinin görebileceği şekilde tweet’ler atabilecek. Seçili kişiler, Flock’ta atılan tweet’lere cevap verebilecek iken seçili olmayan hesaplar bu tweet’leri ne görebilecek ne de cevap yazabilecek. 

Twitter, yakın arkadaşlara özel tweet'leri başlatıyorAlessandro Paluzzi, yeni özelliği keşfetti. 

Flock’taki seçili kişiler yeşil bir kutucuktaki açıklama sayesinde listede olduklarını anlayabilecek. Ancak kullanıcılar listeyi istediği zaman düzenleyebilecek ve listeden çıkarılan kişilere bildirim gitmeyecek. 

Temmuz 2021’de Twitter, ‘güvenilir arkadaşlar’ listesini geliştireceklerini açıklamıştı. Nihayet, geliştirici ve tersine mühendis

, özelliğin şu anda geliştirme aşamasında olduğunu gösterdi. 

Bu arada, Twitter son dönemlerde tweet gizliliğine yönelik adımlarını hızlandırdı. Geçtiğimiz yıl, bir tweet’e kimlerin yanıt verebileceğini seçme özelliği getirildi. Ardından, aynı ilgi alanında buluşmak isteyenler için özel bir alan sağlayan ‘Topluluklar’ adlı özelliğini teste başladı. Topluluklar’da atılan tweet’ler ana sayfaya düşmeyecek ve şu anda en popüler gruplar F1, kripto paralar vb. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...