Kanada uzaya uydu gönderdi

/ Kaynak: AA
Kanada uzaya uydu gönderdi

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Kanada, Calgary Üniversitesi bilimadamlarınca üretilen bir hibrid uyduyu, California'daki bir şirketin üssünden uzaya yolladı.

nbsp;Kanada Uzay Ajansı CASA'dan yapılan açıklamada, Falcon 9 tipi bir roketle SpaceX isimli şirkete ait tesislerden fırlatılan uydunun, yerden 25 bin kilometre yükseklikteki yörüngesine oturduğu bildirildi. Cassiope (Cascade SmallSat and Ionospheric Polar Explorer) adı verilen uydunun, atmosferüstü tabakalardaki hava hareketlerini izleyeceği, iyonosfer tabakası ve solar fırtınalara odaklanacağı belirtilen açıklamada, kuzey ışıkları hakkında bilinmeyenlerin de böylelikle günyüzüne çıkarılacağı kaydedildi. Solar fırtınaların, telsiz iletişimi ve navigasyon sistemlerini olumsuz etkileyen en önemli etken olduğu hatırlatılan açıklamada, Cassiope'nin uzay araştırmacılarına, uzaydaki meteorolojik hareketleri daha iyi anlamalarına yarayacak veriler sağlayacağı belirtildi. Uydu 63 milyon dolara maloldu.

TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...