Elon Musk, felaket bölgesi Tonga'ya uydu interneti bağışladı

Düzenleyen:
Elon Musk, felaket bölgesi Tonga'ya uydu interneti bağışladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Okyanusya’da yer alan ada ülkesi Tonga, şiddetli volkanik patlama ve ardından tsunami gerçekleşmesiyle tarihinin en zorlu sınavını veriyor. Ocak ayında gerçekleşen felaket sonrası ülkedeki telefon ve internet ağları çöktü. Milyarder girişimci Elon Musk, bu konuya bir el atmak istiyor.

SpaceX ve Tesla şirketlerinin kurucusu ve CEO’su Elon Musk, ada ülkesinin dünyayla yeniden bağlantı kurmasına yardımcı olmak için önemli bir adım attı. Tonga, Musk'ın 50 internet uydusu terminali bağışladığını açıkladı. 

15 Ocak günü gerçekleşen şiddetli volkanik patlama ve tsunami, Tonga'nın telekomünikasyon sisteminin su altındaki fiber optik kablolarını kopardı. Ülkenin dünya ile bağlantısı resmen kesildi. 

80 KM'LİK KABLO PARÇALANDI

Tonga Başbakanı Siaosi Sovaleni, “Musk'ın Space X şirketi 50 çok terminal (VSAT) sağlıyor ve en iyi nasıl kullanabileceğimizi araştırıyoruz.” dedi. Bununla birlikte, kopan fiber optik kabloların geçici onarımlarının önümüzdeki haftalarda tamamlanacağını söyledi. SpaceX ve Tonga Hükümeti'nden teknik personeller, ekipmanın önümüzdeki haftadan itibaren faaliyete geçmesi için kurulumu üzerinde çalışıyor. 

TechXplore’ın haberine göre, volkanik patlama o kadar güçlüydü ki Alaska kadar uzaktan bile duyuldu. Pasifik çevresindeki kıyıları sular altında bırakan bir tsunamiyi tetikledi ve Tonga'nın denizaltı telekomünikasyon kablosunun 80 kilometrelik bir kısmını parçaladı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...