Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen eğitim uçağı HÜRKUŞ HYEU, Tip Sertifikası'nı aldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen eğitim uçağı HÜRKUŞ HYEU, Tip Sertifikası'nı aldı

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen HÜRKUŞ eğitim uçağının yeni varyantı HYEU modeli hakkında sevindirici bir gelişme yaşandı. TUSAŞ, Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) "Tip Sertifikası"nı aldıklarını duyurdu.

Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) ve Savunma Sanayii Başkanlığı uhdesinde başlatılan HÜRKUŞ projesi, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın desteğiyle gelişiyor. Son olarak HÜRKUŞ HYEU, “Tip Sertifikası” nı aldı.  

Sertifika çalışmaları kapsamında ilgili tüm faaliyetlerin tamamlandığını gösteren Tip Sertifikası için toplam 540 uçuş saati, binlerce saat yer ve laboratuvar testleri dahil olmak üzere toplam 1138 adet gereksinim tamamlandı. 

Tasarımı kendine ait olan özgün askeri eğitim hava aracı konfigürasyonu için HÜRKUŞ gerekli tüm emniyet doğrulama faaliyetlerini tamamladı. Böylece, ilk defa kendi belgesini yayınlayabilme başarısına ulaştı. 

Bu kapsamda, milli aviyonik süit giydirilen yeni konfigürasyona yönelik sertifikasyon kurallarında tanımlanan gereksinimler için ilgili yer ve uçuş testleri tamamlanarak önemli bir kilometre taşı daha aşılmış oldu.

MİLLİ HAVACILIĞA GÜÇ KATACAĞIZ

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, “Ülkemiz artık kendi sertifikasını uluslararası otoritelerin kabul ettiği kriterlerde yayınlama kabiliyetine erişmiş oldu. Bu kabiliyeti dünyada gerçekleştirebilecek az sayıda ülke arasında yer almaktan mutluyuz. HÜRKUŞ ile başladığımız bu çalışmamızı ilerleyen dönemlerde diğer hava araçlarımız için de gerçekleştirecek olmanın heyecanı içindeyiz. Emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Milli havacılık endüstrimize güç katmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...