Apple, şarj girişini tamamen kaldırıyor

Düzenleyen:
Apple, şarj girişini tamamen kaldırıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD'li teknoloji devi Apple, yeni çıkaracağı iPhone akıllı telefonlarında şarj portunu tamamen kaldırmayı planlıyor. Apple'ın USB-C şarj standartını benimsemesi beklenirken ters köşe yaptı.

Avrupa Birliği'nin aldığı yeni bir karara göre telefonlar, tabletler ve kulaklıklar için standart bağlantı noktası sadece USB-C olacak. Apple, bu karara itiraz etse de AB'nin kısa süre sonra USB-C'yi Avrupa ülkelerinde zorunlu kılması bekleniyor.

Apple'ın Lightning bağlantı teknolojisinden USB-C'ye geçmesini beklerken yeni bir iddia ortalığı karıştırdı. Apple, iPhone cihazlarında şarj portunu tamamen kaldırabilir. Teknoloji devi, bu yıl tanıtarak piyasaya süreceği iPhone 14 serisiyle yeni teknolojiye adım atacak gibi görünüyor. 

Bununla birlikte, Apple, iPhone 5 modellerinden itibaren lightning şarj girişini tercih etmeye başladı. Özellikle veri aktarım hızında USB-C'ye göre daha düşük bir performans sunan bu teknolojiden vazgeçecek. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...