Instagram, yorum gizleme özelliğini getiriyor

Düzenleyen:
Instagram, yorum gizleme özelliğini getiriyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Popüler sosyal medya platformu Instagram, diğer pek çok uygulamada uzun yıllardır var olan bir özelliği sonunda kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Son dönemlerde şirket, üst üste yeni özellikler ve işlevler getirmesiyle dikkat çekiyor.

ABD merkezli teknoloji devi Meta'ya (eski adıyla Facebook) ait sosyal medya platformu Instagram, kısa süre önce kullanıcılarına kronolojik sıralama ve hikaye beğenilerini özelliklerini sundu. Ancak şirket, yeniliklere hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Instagram'ın yorum gizleme özelliği üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Instagram, Yorum Kontrolleri Özelliği isimli bir işlevi başlatarak saldırgan yorumları gizlemeyi mümkün hale getirecek. Platformun amacı, rahatsız edici ve saldırgan nitelikteki yorumları diğer kullanıcılardan gizlemek. Üstelik bu özellikle otomatik olarak çalışacak ve gizlenmesini istediğiniz kelimelerin listesini de ayarlardan oluşturabileceksiniz.

Bununla birlikte, gizlenen yorumların tamamen silinmeyeceğini, yalnızca diğer kullanıcılardan gizleneceğini belirtelim. Yani bu yorumu gönderiyi paylaşan kişi görebilecek ve böylece saldırgan yorumda bulunan kişiyi engelleme fırsatı yakalayabilecek. 

Benzer özelliklerin Twitter başta olmak üzere pek çok sosyal medya platformunda halihazırda kullanıldığını da hatırlatalım. Ayrıca Instagram, yorum gizleme özelliğini kısa süre sonra tüm kullanıcılara sunacak. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...