Elon Musk'tan Avrupa'ya nükleer enerji çağrısı: Tesisleri açın

Düzenleyen:
Elon Musk'tan Avrupa'ya nükleer enerji çağrısı: Tesisleri açın

TEKNOLOJİ Haberleri

Uzay şirketi SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında şaşırtıcı şekilde gündem oldu. Rus ordusunun iletişim altyapısını hedef almaya başlamasının ardından Musk, Ukrayna'ya Starlink terminalleri göndermekle kalmadı, aynı zamanda Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky ile de görüştü. Şimdi uluslararası camiadan bir talebi var; bir an önce nükleer santrallere yatırım yapmak.

Milyarder iş insanı Elon Musk, Twitter paylaşımında, "Umarım, Avrupa'nın atıl durumdaki nükleer santralleri yeniden başlatması ve mevcut olanların enerji verimini artırması gerektiği son derece açıktır. Bu, ulusal ve uluslararası güvenlik için kritik öneme sahip." dedi. 

Musk'ın bu yorumu, Rusya'nın, 1986 yılında nükleer felakete yol açan Çernobil Nükleer Santrali de dahil olmak üzere Ukrayna'daki nükleer santralleri hedef almasından hemen sonra geldi. Rusya'nın nükleer santrallere yönelik askeri operasyonları, dünyanın dört bir yanındaki nükleer uzmanlarından tepki çekti.

Rusya'nın işgali inanılmaz derecede katı yaptırımlar uygulanmasına da neden oldu ve bu da petrol ve gaz fiyatlarında büyük bir artışa yol açtı. Sonuçta, Rusya dünyanın en büyük ham petrol üreticilerinden biri. Dolayısıyla Musk'ın fosil yakıt bazlı enerjiye (doğalgaza) bir alternatif araması aslında oldukça normal. Yine de Çernobil felaketi gibi kazaların olasılığı pekçok kişiyi nükleer enerji santralleri söz konusu olduğunda endişelendiriyor. Ancak temiz ve nispeten güvenli bir enerji kaynağı sağlayabileceği de vurgulanıyor. 

Ayrıca Musk, nükleer santral bulunan yerleri ziyaret edeceğini ve bölgede yetişen yiyecekleri tadacağını söyledi. Yani reaktör inşa ederseniz Elon Musk ile tanışma şansınız var. 

UKRAYNA İŞGALİ, SPACEX GÖREVLERİNİ DE ETKİLEDİ

SpaceX CEO'su Elon Musk, şirketin Mars'a göndermeyi planladığı deneysel uzay aracı Starship fırlatmasının gecikeceğini söyledi. Musk, Ukrayna'ya bağışladığı Starlink internet uydularının Rusya tarafından hedef haline getirildiğini, bu nedenle siber saldırılarla mücadele etmek için daha fazla kaynak ayırması gerektiğini belirtti. 

Bununla birlikte, Starship'in önceki fırlatma tarihi ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından ertelendi. Starlink'e bir siber saldırı veya hatta uydu karşıtı saldırı ihtimalinin neden Starship'in gecikmesine neden olacağı ise aslında belirsiz. SpaceX, havacılık mühendislerini siber güvenlik üzerinde çalışmaya mı çekiyor? Belki de Starship'in son gecikmesi için uygun bir bahane olabilir.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...