TV ağı HBO'nun Facebook ile paylaştığı veriler başına bela oldu

Düzenleyen:
TV ağı HBO'nun Facebook ile paylaştığı veriler başına bela oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Son yıllarda veri ihlalleri ile gündeme gelen şirketler arasına HBO da eklendi. ABD merkezli TV ağı Home Box Office yani kısaca HBO, toplu dava ile karşı karşıya.

Variety'nin haberine göre HBO, abonelerinin izleme geçmişini izinsiz şekilde sosyal medya devi Facebook ile paylaştı. Bu iddialar üzerine HBO'nun soruşturmaya alınacağı belirtildi. Toplu dava ile karşı karşıya kalan HBO cephesinden ise henüz bir açıklama gelmedi.

HBO, Facebook'a müşteri listeleri sağlamak ve sosyal ağın görüntüleme alışkanlıklarını profilleriyle eşleştirmesine izin vermekle suçlanıyor. Ayrıca, HBO'nun Facebook'un verileri birleştirebileceğini bildiğini çünkü HBO'nun büyük bir Facebook reklamvereni olduğu ve Facebook'un bu bilgileri reklam hedeflerinde kullanabileceği de söyleniyor. TV ağı HBO verileri paylaşmak için hiçbir zaman müşterilerden izin almadığı için davaya göre 1988 Video Gizliliği Koruma Yasası'nı (VPPA) ihlal etti. 

Bununla birlikte, HBO, kullanıcılara (ve ortaklarının) kişiselleştirilmiş reklamlar sunmak için çerezleri kullandığını açıklıyor. Ancak yasa, video izleme geçmişlerini paylaşmak için kullanıcılardan ayrıca izin alınmasını gerektiriyor. Davaya göre, standart bir gizlilik politikası yeterli değil. 

HBO, veri ihlali yapan tek video akış ağı değil. Sosyal medya platformu TikTok, VPPA'yı (kısmen) ihlal ettiği için 92 milyon dolarlık bir uzlaşma ödemesi yapmayı kabul etti. Ancak başka bir davada, bir yargıç 2015 yılında Hulu'nun Facebook ile bir bireyin izleme geçmişini oluşturabilecek verileri bilerek paylaşmadığına karar verdi. HBO davasına dahil olan hukuk firması, abone verilerini satarak Michigan gizlilik yasalarını ihlal ettiğini iddia ettikten sonra daha önce Hearst ile 50 milyon dolarlık bir anlaşma kazanmıştı.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...