AB’den kripto para düzenlemesi: Yasaklanabilecek

AB’den kripto para düzenlemesi: Yasaklanabilecek

TEKNOLOJİ Haberleri

AB Parlamentosu, Bitcoin ve Ethereum’u yasaklamayı kolaylaştıracak düzenlemeyi bugün oylamaya sunuyor. Eğer teklif yasalaşırsa AB çevresel sürdürülebilirlik kriterlerini uymayan kripto varlıkların kullanımını frenleyerek yasaklayabilecek.

Avrupa Birliği Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi, yeni bir kripto varlık düzenleyici çerçevesini bugün oyluyor. Yeni düzenleme Bitcoin ve Ethereum gibi önemli kripto para birimlerinin pratikte yasaklanmasına neden olabilecek.

AB’DEN KRİPTO PARA DÜZENLEMESİ

MiCa adlı yasanın son taslağına göre, AB'de ihraç edilen ve/veya ticareti yapılan kripto varlıklar minimum çevresel sürdürülebilirlik standartlarına konu olacaklar ve bu gerekliliklere uyumu sağlamak için aşamalı bir dağıtım planı oluşturacak ve sürdürecekler.

BİTCOİN KULLANIMINI FRENLEYEBİLİR

Sektör temsilcileri, asgari sürdürülebilirliğe ve kullanıma sunma gereksinimlerine yapılan atıfın, Bitcoin ve Ethereum gibi dijital para birimlerinin kullanımını frenlemek veya yasaklamak için yapılan son dakika değişiklikleri gibi göründüğü ifade ediyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...