Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Polis merkezinden kovulmuştu: Robot köpek Spot'a yeni iş

Düzenleyen:
Polis merkezinden kovulmuştu: Robot köpek Spot'a yeni iş

TEKNOLOJİ Haberleri

Boston Dynamics şirketinin geliştirdiği dünyanın en ünlü robot köpeği Spot, yeni işine başlıyor. New York Polis Departmanı tarafından işten kovulan Spot'un yeni işi itfaiyede.

ABD'de New York Polis Departmanı, mahremiyet ve güvenlik riskleri nedeniyle Spot için Boston Dynamics ile yaptıkları sözleşmeyi geçtiğimiz yıl feshetmişti. Bu olay, medyaya "Boston Dynamics'in robotu kovuldu" şeklinde yansımıştı. Ancak Spot'un artık yeni bir işi var.

New York İtfaiye Departmanının açıklamasına göre, robot köpekler artık itfaiyecilere arama ve kurtarma çalışmalarında yardım edecek. 75 bin dolarlık Spot isimli robotlar, zorlu görevlerin parçası olacak. İtfaiyenin robotik biriminde çalışan Yüzbaşı Michael Leo, The New York Times gazetesine yaptığı açıklamada, "Televizyon endüstrisi ve film endüstrisi bir şekilde bize zarar veriyor. Çünkü robotları genellikle silahlı ve saldırgan olarak tasvir ediyorlar. Sonra insanlar tüm robotların böyle olduğunu düşünüyor. Bizim görevimiz hayat kurtarmak. Bu robotlar da bunu yapacak" dedi. 

İnsan operatörlerin kontrolünde hareket edecek olan robot köpekler, arama kurtarma faaliyetlerinde ve yangınlarda görüntü ve veri toplayacak, tehlikeli gazların konsantrasyonunu ölçecek. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...