Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

SpaceX'in yeni uzay aracı 'Özgürlük'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
SpaceX'in yeni uzay aracı 'Özgürlük'

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

ABD merkezli uzay şirketi SpaceX, önümüzdeki ay Uluslararası Uzay İstasyonuna fırlatmayı planladığı uzay aracına 'Freedom' (Özgürlük) ismini verdiğini açıkladı.

NASA astronotu Kjell Lindgren, SpaceX şirketinin uzaya ayak basan ilk ABD'li astronot Alan Shepard anısına yeni Crew Dragon uzay aracına 'Freedom' adını verdiğini açıkladı. Freedom'ın Türkçe karşığı ise 'özgürlük'. Astronot Lindgren, Shepard'ın insanlı uzay uçuşunu Freedom 7 uzay aracı ile yaptığını belirterek, "Yeni nesle 'Özgürlük' getirmekten onur duyuyoruz." şeklinde konuştu.

ABD'li astronot Lindgren, 'Crew-4' mürettebatının, uzaya Crew Dragon Freedom kapsülüyle taşınacağını kaydetti. İki Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ve bir Avrupa Uzay Ajansı (ESA) astronotu uzay istasyonuna gönderilecek. Astronotlarını uzaya taşıyacak yeni kapsülün 'Crew Dragon'un 19 Nisan'da Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılması planlanıyor. Crew-4 görevinin deneme uçuşuyla birlikte, SpaceX'in NASA için gerçekleştireceği 6'ncı uzay uçuşu olacağı belirtiliyor.

SpaceX astronotları, daha önce de uzay araçlarına Endeavor (gayret), Resilience (direnç) ve Endurance (dayanıklılık) isimlerini vermişti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...