Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Google Chrome kullanıcılarını uyardı! Acil durum güncellemesini hemen kurun

Düzenleyen:
Google Chrome kullanıcılarını uyardı! Acil durum güncellemesini hemen kurun

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın en popüler tarayıcı olan Chrome, bir uyarı yayınlayarak kullanıcılarını siber saldırılara karşı uyardı. 3 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan Google Chrome, siber saldırılardan oluşabilecek bir açıktan dolayı ‘Acil durum güvenlik güncellemesi’ yayınladı.

Son haftalarda siber saldırıların hedefinde olan Google Chrome, ortaya çıkabilecek açıklar için kullanıcılarını uyardı. Yapılan uyarıda acil durum güncellemesi yayınlandığı ve uygulama mağazasına gidilerek acil olarak güncelleme yapılması gerektiğini belirtti. Peki acil durum güncellemesi nasıl yüklenir? 

KULLANICILARINI UYARDI 

Son dönemde siber saldırılar tüm dünyada büyük bir hız kazandı. Özellikle büyük sitelere karşı yapılan siber saldırılar artmış durumda. Bunun en son örneği ise dünyanın en çok kullanıcısına sahip olan internet tarayıcısı Google Chrome oldu. Artan saldırılardan dolayı acil olarak bir güncelleme yayınlayan Google, kullanıcılarını uyardı. 

Google Chrome kullanıcılarını uyardı! Acil durum güncellemesini hemen kurun

ACİLEN CHROME GÜNCELLEMESİ YAPIN 

Siber saldırılarda oluşabilecek güvenlik açığı için 'sıfır gün' riskini açıklayan Google, kullanıcılarını güncelleme konusunda net bir şekilde uyardı. Kullanıcılar ise ‘Sıfır gün’ riskinin ne olduğunu merak etti. Peki ‘Sıfır gün’ riski ne? Google'ın açıklamalarına göre 'sıfır gün', siber suçluların saldırı düzenleyebileceği bir açığı Chrome'da tespit ettiklerini gösteriyor.

Yani özetle Google Chrome’daki açığı keşfeden kötü niyetli hackerlar'ın, kullanıcılara karşı siber saldırı yapıp olumlu sonuç alma şansı çok yüksek. Bundan dolayı sizler de önlemlerinizi alarak, Chrome uygulamasını acilen güncelleyin, 

GÜVENLİK AÇIĞINI KAPATIYOR 

Değişiklik günlüğüne göre Chrome'un yeni sürümü, 99.0.4844.84 olarak geliyor ve CVE-2022-1096 kodlu güvenlik açığını kapatıyor. Şu anda Windows, Mac,ve Linux kullanıcıları kararlı olarak 99.0.4844.84 sürümüne yükseltebilir. Öte yandan mobil kullanıcıların da uygulama mağazasından güncelleme yapması tavsiye ediliyor. 

Google Chrome kullanıcılarını uyardı! Acil durum güncellemesini hemen kurun

PEKİ GÜNCELLEME NASIL YAPILIR? 

İlk olarak Google Chrome’u açtıktan sonra ekranınızın sağ üstünde yer alan  üç noktaya tıklayarak Ayarlar’a gidin ve açılan ekranın sol tarafında en altta yer alan ‘Chrome Hakkında’ seçeneğine tıklayın (Bazı Chrome sürümlerin Chrome Hakkında menüsü 'Yardım' seçeneğinin altında görünebilir). Eğer güncelleme hazırsa bu seçeneğe tıkladıktan sonra tarayıcınız otomatik olarak indirmeye başlayacaktır. Güncellemeyi yükledikten sonra ise 'Yeniden Başlat' seçeneğine tıklayarak tarayıcınızı kapatıp açmanız gerekiyor aksi takdirde güncelleme etkinleştirilemez. 

Güncellemenin herkese açılması birkaç gün sürebilir, bu yüzden sizin ekranınızda bir güncelleme yoksa bir süre bekledikten sonra tekrar kontrol edin. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...