Rusya'nın 'Z' simgesi ortalığı karıştırdı: Samsung, telefonlarının ismini değiştirdi

Düzenleyen:
Rusya'nın 'Z' simgesi ortalığı karıştırdı: Samsung, telefonlarının ismini değiştirdi

TEKNOLOJİ Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ederken tank başta olmak üzere çeşitli askeri araçlarında 'Z' simgesini kullanması tüm dünyada merak uyandırırken, teknoloji devi Samsung, telefonlarının ismini bu nedenle değiştirdi. Galaxy Z Fold ve Z Flip serileri bazı ülkelerde Flip ve Fold olarak isimlendirildi.

Güney Kore merkezli elektronik ve teknoloji şirketi Samsung, Z Flip ve Z Fold serisi akıllı telefonlarının ismini Estonya, Letonya ve Litvanya'da değiştirdi. Bu cihazlar artık sadece Flip ve Fold olarak tanımlanıyor. Bu kararın arkasındaki nedenin ise, Rusya-Ukrayna savaşıyla bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Söz konusu Avrupa ülkelerindeki internet sitelerini güncelleyen şirket, en yeni katlanabilir akıllı telefon modellerinin adını Galaxy Fold3, Galaxy Flip3 olarak değiştirdi. Şirketin böyle bir karar almasının nedeni Rusya'ya tepki mi yoksa komplo teorilerini önlemek mi olduğu bilinmiyor.

Bununla birlikte, Estonya, Letonya ve Litvanya'da güncelleme yapan şirket Ukrayna dahil olmak üzere diğer ülkelerdeki internet sitelerinde değişikliğe gitmedi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...