Dünyadan uzayda yürüyen astronotları çekti

Düzenleyen:
Dünyadan uzayda yürüyen astronotları çekti

TEKNOLOJİ Haberleri

Uluslararası Uzay İstasyonunda çalışmalarını sürdüren iki astronot 23 Mart günü uzay yürüşüne çıktı. İstasyonun dış bölümünde bakım çalışmaları yapan ikili, dünyadan görüntülendi.

NASA astronotu Raja Chari ve Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) Matthias Maurer, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun dışında yaklaşık yedi saat boyunca bakım çalışması gerçekleştirdi. Uzay üssündeki astronot ve kozmonotların istasyonun dışına çıkmasına 'uzay yürüyüşü' denilmekte. İşte muhtemelen daha önce hiç görmediğiniz bir uzay yürüyüşü fotoğrafı... 

Astrofotoğrafçı Sebastian Voltmer, dünyadan uzay yürüyüşünü görünteleyerek fotoğrafı

paylaştı. ESA astronotu Maurer'in memleketi Sankt Wendel, Almanya'dan çekim yapan Voltmer, uzay yürüyüşünün bir anlık görüntüsünü yakalamayı başardı. 

UZAY YÜRÜYÜŞÜ BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Uzay fotoğrafçısı Voltmer, çektiği görüntüde Maurer ve Chari'nin aslında görüldüğünü söylüyor. Voltmer, "Dün gün batımından kısa bir süre sonra uzay yürüyüşüne tanık oldum. İşte ilk fotoğraf geliyor. ESA astronotu Matthias Maurer tırmanıyordu. Çubuk şeklindeki yapı (Canadarm2) robot koludur. Matthias Maurers'in memleketinden selamlar, çok heyecan vericiydi." şeklinde tweet attı.

Dünyadan uzayda yürüyen astronotları çektiFotoğrafçı Voltmer, uzay yürüyüşünü çekti. 

Voltmer, SpaceWeather.com internet sitesinde "Hayatta bir kez görülebilecek bir görüntü yapmış gibi hissediyorum. Muhtemelen, uzay istasyonunda aynı anda iki uzay yürüyüşçüsünü gösteren ilk yeryüzü tabanlı fotoğraf." dedi. 

Bununla birlikte, Voltmer, Space.com'a yaptığı açıklamada fotoğrafı GM2000 HPS Celestron 11 inç EdgeHD teleskopu ve ASI290 gezegen kamerası kullandığını söyledi. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...