Apple ve Meta tuzağa düştü: 'Polisiz' yalanına kanıp tüm verileri çaldırdı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Apple ve Meta tuzağa düştü: 'Polisiz' yalanına kanıp tüm verileri çaldırdı

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

ABD merkezli iki büyük teknoloji devi Apple ve Meta (Facebook'un ana şirketi) hakkında ortaya çıkan son iddialar kullanıcıları fena kızdırdı. Kendini 'kolluk kuvvetleri görevlisi' gibi tanıtan ve sahte yasal taleplerde bulunan bilgisayar korsanlarına müşteri verilerini sağladığı ortaya çıktı.

Amerikan Bloomberg kanalının konu hakkında bilgi sahibi kişileri referans göstererek yaptığı habere göre, Apple ve Meta şirketleri veri ihlalleri ile yine gündemde. İki şirketin de 2021 yılında sahte acil durum veri isteklerini dikkatsizce karşıladığı tespit edildi. Şirketler, müşterilerin adresi, telefon numarası ve IP adresi gibi temel bilgileri karşı tarafa verdi. 

Haberde, bu tür taleplerin yalnızca bir yargıç tarafından imzalanan arama emri veya mahkeme celbi ile sağlanması gerektiğine işaret edilirken, acil taleplerde mahkeme kararı gerekmediği de belirtildi.

Bir diğer sosyal medya platformu Snapchat'in de aynı bilgisayar korsanlarından sahte bir yasal talep aldığı biliniyor ancak veri sağlayıp sağlamadığı belirsiz. 

Meta ve Apple'a dönecek olursak, sahte yasal talepler doğrultusunda istenen verileri kaç kez sağladığı net olarak bilinmiyor. Siber güvenlik araştırmacıları, sahte istekler gönderen bazı bilgisayar korsanlarının İngiltere ve ABD'de bulunan reşit olmayan kişiler olduğunu düşünüyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...