WhatsApp, yeni sesli mesaj işlevlerini nihayet duyurdu: Tam 6 özellik!

Düzenleyen:
WhatsApp, yeni sesli mesaj işlevlerini nihayet duyurdu: Tam 6 özellik!

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, 2013 yılında sesli mesaj gönderme özelliğini herkese sunmuştu. O günden bu yana tasarım veya işlevsellik açısından önemli bir değişiklik olmadı. Ancak artık büyük bir değişim kapıda.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sesli mesajlaşma deneyimini iyileştirmeyi amaçlayan birkaç yeni özelliği duyurdu. Aylardır mobil ve masaüstü beta sürümünde test edilen bu özellikler nihayet kararlı sürümle tüm kullanıcılara açılıyor. 

Yeni özellikler arasında en dikkat çekeni uygulamada gezinirken arka planda sesli mesajları oynatma özelliği. Buna 'sohbet dışı oynatma' özelliği deniyor. Şimdiye kadar, sesli mesaj dinlerken sohbetten çıkarsanız, oynatma duruyordu. Artık bir sesli mesajı dinlemeye başladığınızda, oynatmayı kesmeden farklı bir konuşmaya geçebilir, uygulamayı kapatabilir veya başka şeyler yapabilirsiniz.

WHATSAPP, SESLİ MESAJ KAYDEDERKEN DURAKLATMAYI BAŞLATIYOR

Bir başka kullanışlı özellik, sesli mesajınızı göndermeden önce 'taslak önizleme' seçeneği. Bir sesli mesaj kaydettiğinizde, gönder düğmesine basmadan önce dinleyebileceksiniz. 'Kayıt duraklatma/devam ettirme' işlevi de bir diğer yeni özellik. Böyelce ses kaydetmeye başladığınızda kaydı duraklatabilir ve hazır olduğunuzda devam ettirebilirsiniz. 

'Hızlı oynatma' ile sesli mesajları 1,5x veya 2x hızlarda dinleyebilirsiniz. Üstelik bu özellik iletilen mesajlar için de geçerli. 'Oynatmayı hatırla' özelliğinde ise bir mesajı duraklatıp kaldığınız yerden devam edebilirsiniz, böylece baştan dinlemek zorunda kalmazsınız. 'Dalga biçimi görselleştirme' özelliğinde ise kaydı takip etmeye yardımcı olmak için sesli mesajda sesin görsel bir temsili yer alacak.

Yeni sesli mesaj özellikleri, önümüzdeki haftalarda tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulacak. Zaten bu özellikleri bazı kullanıcılar bir süredir kullanıyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...