NASA nefes kesen görüntüleri yayınladı: Güneş patlaması anbean kaydedildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
NASA nefes kesen görüntüleri yayınladı: Güneş patlaması anbean kaydedildi

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Güneş Dinamikleri Gözlemevi aracılığıyla Güneş patlamalarının yayılma anını kaydetti. Güneş'te gerçekleşen orta düzeyli patlamanın görüntüleri hayran bıraktı.

NASA, yaptığı açıklama ile Güneş’te orta düzeyde bir patlama gerçekleştiğini ve ardından oluşan parlamanın, Güneş'in yüzeyinde yayıldığını belirtti. Patlamanın ardından oluşan parlamalar Güneş Dinamikleri Gözlemevi tarafından kaydedildi. 

Uzay ajansının resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Güneş patlamalarına ilişkin bilgiler paylaşıldı. Bu patlamalar, güçlü enerji patlamalarıdır ve radyo iletişimini, elektrik şebekelerini, navigasyon sinyallerini bozabilir. Ayrıca uzay araçları ve astronotlar için de risk oluşturabilir.

NASA nefes kesen görüntüleri yayınladı: Güneş patlaması anbean kaydedildiGüneş patlamaları sonucunda oluşan parlama anına ait bir kayıt. (Foto: NASA)

NASA, 'M-Sınıfı parlama' olarak sınıflandırıyor ve M-Sınfı parlamalar en yoğun en yoğun parlama olan X sınıfının onda biri büyüklüğündedir. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...