Stephen Hawking'in felaket senaryosuna kulak asmadılar: Uzaylı arayışı

Düzenleyen:
Stephen Hawking'in felaket senaryosuna kulak asmadılar: Uzaylı arayışı

TEKNOLOJİ Haberleri

Bilim insanları, dahi fizikçi Stephen Hawking'in yıllar önce yaptığı uyarılara rağmen tehlikeli bir deney gerçekleştirdi. Bir grup araştırmacı uzayın derinliklerine mesaj gönderdi.

İngiliz fizikçi, kozmolog, astronom ve teorisyen Stephen William Hawking, Albert Einstein'dan sonra en büyük teorik fizikçi ve dahi olarak kabul ediliyor. Hastalığı nedeniyle hareket kabiliyeti olmayan Hawking'in evrene ilişkin ileri sürdüğü fikirler hala tartışılıyor. Ancak felaket teorisine kulak asmayan bir grup bilim insanı uzaya mesaj gönderdi.

Ölümünden yıllar önce Hawking, bilim insanlarının uzaylılara konum göndermesinin felaketle sonuçlanabileceğini belirtmişti. Yıllar sonra yine bir grup bilim insanı, dünyanın uzaydaki konumunu uzaya mesaj olarak göndermeye hazırlanıyor. Araştırmacılar uzaylılardan cevap bekleyeceklerini de açıkladı. Stephan Hawking, uzaylılarla iletişim kurmanın tehlikeli ve hatta insanlığın sonunu getirebileceğini ileri sürmüştü.

Çalışmanın ilk aşamasında araştırmacılar, insanların nasıl göründüğünü uzaylılara göstermek için çıplak bir erkek ve bir kadın figürünü uzaya yansıttı. İkinci aşamada ise dünyanın uzaydaki konumunu göndermek yer alıyor. Böylece uzaylıların Dünya'nın yerini bulabileceğine inanıyorlar.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...