Instagram, ödemeleri kesti: Fenomenler isyanda

Düzenleyen:
Instagram, ödemeleri kesti: Fenomenler isyanda

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram Reels'i kullanarak para kazanan içerik oluşturucular, ödemelerinin son haftalarda kesildiğini ileri sürdü. Ödemeler, görüntüleme başına yüzde 70'e kadar düştü ve içerik oluşturucuların ödeme alabilmesi için videoların milyonlarca kez daha fazla izlenmesi gerekiyor.

Temmuz ayında duyurulan Reels Play Bonus Programı, Instagram platformunun TikTok tarzı kısa biçimli videoları Reels'te paylaşım yapan içerik oluşturuculara maddi destek sağlıyor. Videolar bir hedef görüntüleme sayısına ulaşırsa ödemeler 600 dolardan 35 bin dolara kadar değişmekte. Bonus programı, Instagram'ın sahibi Meta'nın 2022'ye kadar içerik oluşturuculara 1 milyar dolar ödeme vaadinin bir parçası.

İçerik oluşturucular, ödeme sistemindeki değişikliklerin şirket tarafından açıklanmadığını belirterek tepki gösterdi. Financial Times'ın haberine göre, bir içerik oluşturucu 35 bin dolara kadar ödeme almak için kişiselleştirilmiş eşiğin 58 milyondan 359 milyon görüntülemeye çıktığını söyledi.

Instagram'ın ana şirketi Meta ise, şirketin Instagram ve Facebook'ta Reels bonuslarını test ettiğini ve bunun, fiyatlandırma modelleri iyileştirildiği için ödemelerin dalgalanmasının normal olduğunu açıkladı. 

TikTok ve Snapchat gibi diğer şirketler de içerik oluşturuculara ödeme yapmakta. Doğrudan platformlardan yapılan ödemeler bir süre için kazançlı olsa da, içerik oluşturucular programları eleştiriyor ve potansiyel kazançların reklamcılıktan elde edilen gelirden daha düşük ve tahmin etmenin daha düşük olduğunu söylüyorlar.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...