Türkiye Ay yolunda: Milli Hibrit İtki Sistemi ateşlendi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye Ay yolunda: Milli Hibrit İtki Sistemi ateşlendi

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Türkiye Uzay Ajansı, 'Ay Araştırma Görevi' (AYAP-1) için önemli bir adımı daha başarıyla geçti. Uzay aracını Ay'a taşıyacak Milli Hibrit İtki Sistemi'nde sistem seviyesi ateşleme testi gerçekleştirildi.

Türkiye Uzay Ajansı (TUA), resmi

hesabı üzerinden müjdeli bir haber verdi. TUA'nın açıklamasına göre, AYAP-1 için önemli bir adım daha başarıyla atıldı. Milli Hibrit İtki Sistemi'nin yani kısaca HİS'in, sistem seviyesi ateşleme testinin başarıyla gerçekleştiği açıklandı. Ateşleme öncesi hazırlıklar ve test anına ilişkin görüntüler bir video ile paylaşıldı. 

DeltaV Uzay Teknolojileri tarafından geliştirilen AYAP-1'de, uzay aracını Ay'a taşıyacak sistemin ön tasarım süreci, uçuş ölçekli ilk test prototipinin üretimi ve uçuş ölçekli yer testlerinin icra edileceği test sistemin üretimi ile kurulumu tamamlanmıştı.

AYAP-1'in görev konseptine göre uzay aracı bir fırlatıcı yardımıyla uzaya gönderilecek. Uzay aracı, sistem başlatması ve takla sönümleme gibi aşamaları gerçekleştirdikten sonra yörünge testlerini yerine getirecek. Dünya yörüngesinde yapılan testlerden sonra ise Ay yörüngesine girmek için DeltaV'nin hibrit motoru ateşleme yapacak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...