Beyin tümörü tedavisinde devrim! Mini robotlar insan beynine girecek

Düzenleyen:
Beyin tümörü tedavisinde devrim! Mini robotlar insan beynine girecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Bilim insanları, geliştirdikleri mikro robotların tümör gibi hedeflere mıknatıs yardımıyla ulaşıp tedavi edebileceğini açıkladı. Bu robotların insan vücudu için risk oluşturmadığı da belirtildi.

California merkezli Bionaut Labs şirketi, diğer yöntemlerle erişilemeyen hastalıkları tedavi etmek için insan beyninin derinliklerine minyatür robotlar göndermeyi planlıyor. Araştırmacılar, mıknatıslar aracılığıyla yönlendirilebilen küçük enjekte edilebilir robotları iki yıl içinde insanlar üzerinde denemeye başlayacak. 

Almanya’nın saygın eğitim kurumlarından Max Planck araştırma enstitüsü ile çalışan ekip, robotun insan vücuduna zarar vermemesi nedeniyle hareket etmesi için mıknatısları kullanıyor. Bu yöntemle, Dandy-Walker Sendromu ve malign gliomaların (yüksek kötü huylu tümör) tedavi edilebileceğini söylüyor. 

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Dandy-Walker Sendromunun yanı sıra genellikle ameliyat edilemez olarak kabul edilen kanserli beyin tümörleri olan malign gliomaların tedavisini içeren klinik deneyler için çalışmaya onay verdi. 

Bionaut Labs kurucu ortağı ve CEO'su Michael Shpigelmacher, “Tıbbi durumları tespit ve tedavi etmek için vücuda girebilen bir mikro robot fikri yeni bir fikir değil, ben doğmadan çok önce ortaya çıktı. En ünlü örneklerden biri, bir ekibin kan pıhtısını tedavi etmek için minyatür bir uzay gemisine binerek beyne girdiği 'Fantastic Voyage' adlı filmdir.” dedi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...