Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

G.O.R.A. filmi gerçek oldu: Hologramla uzaya ışınlandılar

Düzenleyen:
G.O.R.A. filmi gerçek oldu: Hologramla uzaya ışınlandılar

TEKNOLOJİ Haberleri

NASA (ABD Havacılık ve Uzay Ajansı) bilim insanlarını hologram teknolojisi ile uzaya ışınladı. Uluslararası Uzay İstasyonu'na gerçek zamanlı olarak aktarılan üç boyutlu görüntülerde ışınlanan bilim insanları, istasyondaki astronotlarla el sıkıştı.

NASA tarafından yapılan bir açıklamaya göre tarihte ilk kez insanlar hologram teknolojisi ile uzaya ışınlandı. 'Holoport' edilen yani ışınlanan bilim insanları, uzay üssündeki astronotlarla gerçek zamanlı olarak el sıkıştı ve iletişim kurdu. Bununla birlikte, NASA bu ışınlanma başarısını aslında Ekim 2021'de yaptıklarını ancak yeni duyurduklarını belirtti.

ABD uzay ajansı, hologram teknolojisiyle uçuş doktoru Dr. Josef Schmid, AEXA Aerospace CEO’su Fernando De La Pena Llaca ve ekipte yer alan araştırmacıları ışınladı. NASA, bu başarının arkasındaki teknolojinin Microsoft’un Hololens Kinect kamerası ve Aexa'nın özel bir yazılımı olduğunu söylüyor.

G.O.R.A. filmi gerçek oldu: Hologramla uzaya ışınlandılarG.O.R.A. filmindeki hologram sahnesi

Uluslararası Uzay İstasyonu'na ışınlanan Dr. Schmid, "Bu yeni tür bir insan keşfi. Bedeniniz yeryüzündeyken varlığınız Dünya dışına çıkabiliyor." şeklinde konuşarak teknoloji hakkındaki düşüncelerini ifade etti. NASA ise, ışınlanma teknolojisini özel tıbbi prosedürlerde ve üst düzey kişilerin istasyona konuk edilmesinde kullanacaklarını belirtti. Ayrıca ilerleyen zamanlarda hologram teknolojisine sanal gerçekliği de dahil ederek uzay istasyonunda gezmenin mümkün hale geleceği açıklandı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...