Elon Musk'tan Twitter yönetim kuruluna zehir zemberek sözler! Maaş vermeyeceğim

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Elon Musk'tan Twitter yönetim kuruluna zehir zemberek sözler! Maaş vermeyeceğim

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

SpaceX ve Tesla şirketlerinin CEO'su Elon Musk, Twitter'ı satın almaya yönelik girişiminin ardından bu kez tartışmalara neden olan bir açıklama yaptı. Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Twitter’ı satın alması durumunda şirketin yönetim kurulunda görev alacak kişilere maaş ödenmeyeceğini söyledi.

Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse satın alan Elon Musk, 14 Nisan günü ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yaptığı bildirimde Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu. Yeni bir tweetinde Elon Musk, Twitter’ı satın alması durumunda şirketin yönetim kurulunda görev alacak kişilere maaş ödenmeyeceğini açıkladı. Twitter'ın popüler kullanıcılarından Musk, Twitter’ın yönetim kuruluna ödenmeyecek maaşlar üzerinden yılda 3 milyon dolar tasarruf edileceğini de sözlerine ekledi. 

Elon Musk'ın Twitter'ın tamamını yaklaşık 43 milyar dolara satın alma teklifinde bulunmasının ardından Twitter yöneticileri 'zehir hapı' denilen bir hisse önlemi almaya başlamıştı. Sosyal medya devinin yönetim kurulu oybirliğiyle sınırlı süreli hissedar hakları planını yürürlüğe soktu. Böylece potansiyel alıcı dışındaki mevcut hissedarların daha düşük fiyata şirketten daha fazla hisse satın alma hakkı korunuyor. Musk'ın veya başka bir yatırımcının şirket hisselerinin yüzde 15'inden fazlasını satın alması durumunda plan devreye girecek.

Bununla birlikte, milyarder iş insanı Elon Musk, Twitter’da reklamları kaldırmaktan bir tweet düzenleme butonuna kadar birçok yeniliğin gelmesini istediğini de belirtti. Hatta geçtiğimiz günlerde yine bir tweetinde şirketin kullanılmayan genel merkezinin evsizler için barınak haline dönüştürülmesini de talep etti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...