Twitter'ın kurucusu Dorsey, yönetim kurulunu eleştirdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Twitter'ın kurucusu Dorsey, yönetim kurulunu eleştirdi

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Milyarder iş insanı Elon Musk'ın Twitter'ın bütün hisselerini 43 milyar dolar karşılığında satın almayı talep etmesi üzerine Twitter'ın kurucularından ve eski CEO'su Jack Dorsey açıklama yaptı. Dorsey, yönetim kurulunu eleştirerek, 'işlevsiz' olarak nitelendirdi.

Twitter yönetim kurulu hakkındaki bir soruya yanıt veren Jack Dorsey, yönetim kurulunun şirketin işlevsiz bir kolu olduğunu söyledi. Dorsey, daha önce de girişim kapitalisti Fred Destin'in "İyi yönetim kurulları iyi şirketler oluşturmaz ama kötü bir yönetim kurulu her zaman bir şirketi öldürür" sözünü "Büyük gerçekler" diyerek yazmıştı. 

Geçtiğimiz yılın Kasım ayının sonunda Jack Dorsey, CEO görevini Parag Agrawal'a bırakmıştı. Mayıs 2022'ye kadar Dorsey'in yönetim kurulundaki hakları devam edecek ancak önümüzdeki ay sonunda yapılması planlanan 2022 hissedarlar toplantısıyla görev süresi bitecek. 

Bu arada, Elon Musk kısa süre önce attığı bir tweette, "Dorsey yönetim kurulundan ayrıldı. Twitter yönetim kurulu neredeyse hiç hisseye sahip değil. Nesnel olarak, ekonomik çıkarları hissedarlarla uyumlu değil" ifadesini kullandı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...