Rus mahkemesinden Google'a şok! 500 milyon rublelik mal varlığına el koyuldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Rus mahkemesinden Google'a şok! 500 milyon rublelik mal varlığına el koyuldu

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından tüm dünyadan Rusya'ya sert tepkiler geldi. Rusya'ya karşı başlatılan yaptırımların sonu gelmezken Rusya tarafından da karşılıklar geliyor. Son olarak mahkeme kararıyla teknoloji devi Google'ın 500 milyon rublelik mal varlığına el konulmasına karar verildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sürerken, birçok ülkenin Rusya'ya yaptırım uygulamasına karşılık Rusya tarafından da misillemeler geliyor. Rusya, YouTube’un Rusya merkezli Gazprom Media şirketine ait kanalların yayınını durdurması nedeniyle teknoloji devine sert bir karşılık verdi. Moskova mahkemesi, Google’a ait 500 milyon ruble (yaklaşık 7 milyon dolar) değerindeki varlıklara el koyulmasına hükmetti.

Youtube'un Rus devlet destekli medyayı küresel olarak bloke etmesinin ardından Moskova Tahkim Mahkemesi tarafından alınan kararda, banka hesaplarına girecek nakit dahil olmak üzere fonların ve Google'ın sahip olduğu tüm taşınır taşınmaz malların toplam 500 milyon ruble için ele geçirileceği belirtildi. Rusya, 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı savaşın ardından bilgi akışlarını kontrol etmek için Facebook ve Instagram'da dahil olmak üzere bazı yabancı internet şirketlerini engellemişti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...