Bu da özçekim dronu: Snapchat fotoğrafları için havalanıyor

Düzenleyen:
Bu da özçekim dronu: Snapchat fotoğrafları için havalanıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji şirketi Snap, bir dönem Türkiye’de de oldukça popüler olan Snapchat sosyal ağında kullanılmak üzere tasarlanan yeni donanım ürünü Pixy isimli dronu piyasaya sürdü. Snap, geçtiğimiz yıllarda ise Snap Spectacles isimli akıllı gözlüğünü satışa çıkarmıştı.

ABD merkezli Snap’in tanıttığı 230 dolar fiyat etiketine sahip Pixy dron, aslında cep boyutunda bir uçan kamera. Önceden ayarlanmış dört uçuş yolundan birini etkinleştirebilen bir üst düğmesi bulunuyor. Cihaz, bir kontrolör olmadan yüzebilir, yörüngeye oturabilir ve kullanıcıyı takip edebilir.

Bu da özçekim dronu: Snapchat fotoğrafları için havalanıyor

Pixy dronda biri navigasyon ve iniş için kullanılan diğeri ise 2.7K video kaydetmek için kullanılan iki kamera var. Pixy tarafından çekilen videolar Snapchat Memories'e (Anılar) aktarılır ve kaydedilir. İçerik sosyal ağda paylaşılmadan önce Snapchat'in düzenleme araçları, lensler ve sesler kullanılabilir. 

Snap, cihaz hakkında çok fazla bilgi vermiyor ancak dört uçuş boyunca şarjının dayandığını açıklıyor. Ayrıca Pixy için fazladan pil de satıyor. Bu arada, Snap’in 2017 yılından beri bir dron üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Şu anda Pixy, Snap’in web sitesi üzerinden satışta ancak sadece ABD ve Fransa’da satılıyor. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...