Twitter'a Instagram özelliği: Akrabalardan kaçmak isteyenler görünmez olacak

Düzenleyen: / Kaynak: GSM Arena
Twitter'a Instagram özelliği: Akrabalardan kaçmak isteyenler görünmez olacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / GSM Arena

Sosyal medya platformu Twitter, ‘Circle’ isimli yeni bir özelliği test etmeye başladı. Instagram’daki Yakın Arkadaşlar seçeneğine benzeyen özellik sayesinde kullanıcılar istedikleri tweetleri yalnızca Circle grubuna eklediği kişilere açık yapabilecek.

Twitter tarafından yayınlanan yeni bir Yardım Merkezi sayfası güncellemesinde Circle özelliğinin bütün ayrıntıları açıklanıyor. Circle grubuna eklenen kişiler ile paylaşılan tweetler birçok kullanıcının işine yarayacak gibi görünüyor. Ancak kafa karışıklığı da mevcut. Belirtmek gerekirse, Twitter Toplulukları ile aynı özellik değil ve korumalı bir hesap ile de kesinlikle farklı. 

150 kullanıcı ile sınırlı bir Circle listesi oluşturarak tweetlerinizi sadece bu gruptaki kişilere açık yapabilirsiniz. Böylece hesabınızın gizli ve açık olması hiç fark etmez, tweetleriniz yalnızca gruptaki kişiler tarafından görüntülenebilir ve cevap verilebilir. Ayrıca Circle listesindeki kişileri de yalnızca siz görebilirsiniz. 

TWITTER CIRCLE GRUBUNDAN ÇIKIŞ YOK

Twitter’ın yayınladığı açıklamaya göre Circle grubundaki tweetler retweet (yeniden paylaşma) edilemiyor. Ancak bir kişi söz konusu tweetinizin ekran görüntüsünü alabilir veya medya içeriğini (fotoğraf, video) telefonuna kaydedebilir. 

Son olarak, bir Circle grubuna eklendiyseniz, kendinizi o gruptan çıkaramazsınız. Twitter, bu grupların parçası olmak istemeyen insanlara sessize alma özelliğini öneriyor. 

Twitter, bu özelliği yalnızca küresel olarak bazı kullanıcılarla test ediyor. Test grubunda yer alıp almadığınızı merak ediyorsanız, Android, iOS veya Twitter.com'da bir tweet oluşturduğunuzda bir Circle açılır penceresinin mevcut olup olmadığına bakın.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: GSM Arena
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...