WhatsApp köklü değişimde: Üç yeni özellik daha

Düzenleyen:
WhatsApp köklü değişimde: Üç yeni özellik daha

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, Android, iOS ve web platformlarında emoji ile mesajlara tepki verme özelliğini herkese sunduktan sonra iki özellik daha başlattı. Bunlardan biri gruplara 512 kişiye kadar kişi eklemek, diğeri ise maksimum dosya boyutunun 2 GB’a yükselmesi.

WhatsApp yaptığı yeni bir açıklama ile önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak yeni özelliklerle ilgili planlarını duyurdu. İlk özellik, Mark Zuckerberg tarafından dün duyurulan emoji mesaj tepkilerinin yayınlanmasıyla ilgili. Mesaj tepkilerinin herkese sunulması ortalama 7 gün kadar sürecek, henüz tüm cihazlara yeni güncelleme ulaşmadı. 

Bir diğer özellik ise uçtan uca şifreleme ile korunan, 2 GB'a kadar boyuta sahip medya dosyalarını paylaşma. Artık bu da tüm kullanıcılara sunuldu. 

2 GB’a kadar boyutlu dosyaların paylaşımı bir süredir Arjantin'deki bazı kullanıcılar tarafından test ediliyordu. Şirket şimdi bunu herkesin kullanımına sunmaya hazır. 

Nihayet bir özellik daha duyuruldu: gruplara 512 kişiye kadar kişi eklenebilecek. WABetaInfo’nun paylaştığı ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi, WhatsApp kullanıcılarının en çok talep ettiği özellikler arasında bulunan grup kişi sayısını artırmak artık mümkün. 

WhatsApp gruplarımıza 512'ye kadar katılımcı ekleyebileceğiz. Yakında sunulacak Topluluklar özelliği için de kişi sayısının artması faydalı olacak. Toplulukları kısaca daha büyük gruplar, grupları içine alan büyük bir grup gibi düşünebilirsiniz. 

Bununla birlikte, grup özelliğindeki yeniliğe ilişkin ekran görüntüsü iOS uygulamasından alınsa da Android beta kullanıcılarına da sunulacak. 

WhatsApp’ın açıklamasında, özelliği yavaş yavaş kullanıma sunduğu, bu nedenle, şu anda gruplarınıza 256'dan fazla kişi ekleyemezseniz endişe etmemeniz gerektiği belirtildi. Bu özellik, önümüzdeki haftalarda daha fazla WhatsApp hesabı için etkinleştirilecek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...