WhatsApp yeni özelliğini Türkiye'de başlattı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
WhatsApp yeni özelliğini Türkiye'de başlattı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, mesajlara emoji ile tepki verme (cevaplama) özelliğini Türkiye’de de kullanıma sunmaya başladı. Geçtiğimiz hafta tüm kullanıcılar için başlatıldığı açıklanan emoji tepkileri yavaş yavaş ülkemizdeki cihazlarda da görünüyor.

Teknoloji devi Meta’ya ait anlık mesajlaşma servisi WhatsApp, metin, ses, görüntü ve dosya olmak üzere kullanıcılara çeşitli şekillerde mesajlaşma imkanı sağlıyor. Android, iOS, web gibi farklı işletim sistemleri tarafından desteklenen cihazlarda kullanılan WhatsApp’ın sesli ve görüntülü konuşma özellikleri de bulunuyor. 

Mesajlaşmayı daha kolay hale getirmek isteyen WhatsApp, kardeş uygulaması Instagram’ın DM (direkt mesaj) bölümünde yer alan emoji tepkileri özelliğini uygulamaya entegre etti. Bir mesaja cevap vermek için kullanıcılar artık sadece ifade bırakabilir. Mesajın üzerine basarak açılan ekrandaki emojilerden birini seçebilirsiniz. 

WhatsApp yeni özelliğini Türkiye'de başlattıŞu anda altı emoji kullanılabiliyor; onay, kalp, gülen yüz, şaşırma, ağlayan yüz, temenni (ya da 'çak bir beşlik')

Yukarıdaki ekran görüntüsünde de sizin için mesaj tepkileri özelliğini deneyimledik. Henüz akıllı telefonlarımızda yer almadığı için mesaj tepkilerini WhatsApp Web (bilgisayar) uygulamasında test ettik.

WhatsApp'ın kullanıma sunacağı bir diğer özellik ise dosya boyutun artırmak olacak. Tüm kullanıcılara sunulduğu açıklanan güncelleme ile kısa süre içinde 2 GB'a kadar boyuta sahip medya dosyalarını paylaşma imkanı bulacaksınız. Ayrıca geçtiğimiz günlerde şirket tarafından yapılan açıklamada, gruplara 512 kişiye kadar kişi eklenebileceği de belirtildi. Şimdiye kadar gruplar 256 kişiyle sınırlıydı.  

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...