Google merakla beklenen etkinliği başlattı: İşte bütçe dostu Pixel 6a telefonun özellikleri

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Google merakla beklenen etkinliği başlattı: İşte bütçe dostu Pixel 6a telefonun özellikleri

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

​Google yeni bir I/O geliştirici konferansı ile teknoloji meraklılarının karşısına çıkıyor. YouTube kanalından canlı yayınlanan etkinlikte teknoloji devi, yeni bir akıllı telefon, akıllı saat ve işletim sisteminin sürümü dahil olmak üzere en yeni cihaz ve yazılımlarını tanıtıyor. İşte Pixel 6a akıllı telefonun, Android 13 işletim sistemi sürümünün ve Pixel Watch saatin özellikleri…

ABD merkezli teknoloji devi Google, I/O 2022 geliştirici konferansında yeni cihazlarını tanıtıyor. Bu yıl alışılagelmiş Android güncellemesine ek olarak, ilk Pixel akıllı saat de dahil olmak üzere şirketin yeni cihazlar sunması bekleniyordu. Şirketin CEO'su Sundar Pichai ve ekibi sahneye çıkarak yeni ürünleri tek tek tanıtmaya başladı. Bizler sizler için canlı yayını takip ederek çıkan ürünleri sıcağı sıcağına aktarıyoruz...

Google, açılış konuşmasına çeviri uygulaması Google Translate'e 24 yeni dilin daha eklendiğini duyurdu. Artık Bolivya, Şili, Hindistan, Kenya, Etiyopya, Sierra Leone ve daha pek çok bölgenin dilini de çevirecek. Ayrıca Google Haritalar için 'Sürükleyici Görünüm' isimli özelliği uygulamaya eklediğini duyurdu. Sokak görünümüne ek olarak bu özellik ile havadan ve sokaktan çekilen görüntüler birleştirilecek. 

GOOGLE LENS VE CHROME YENİLİKLERİ

ABD merkezli şirket, arama sayfasında da yenilikler sundu. Günlük olarak kullandığımız arama motoru, artık bir şeyleri keşfetme konusunda daha gelişmiş özelliklere sahip. Google I/O 22 etkinliğinde duyurulan yeni özellik sahne keşfi olarak adlandırılıyor. Kullanıcılar, Lens aracına eklenen bu yenilik sayesinde bir ürünü aradığında, o ürünün çevrede nerelerde bulunup bulunmayacağını gösterecek. 

Meet ve Chat için de yeni özellikler var. Video konferans uygulaması Meet için canlı paylaşım işlevi artık mevcut. Normal şartarda uygulamada canlı ekran paylaşımı desteklenirken, yeni güncelleme ile üçüncü taraf geliştiriciler tarafından sunulan uygulamalara da bu destek eklendi. Artık videoları başkalarıyla eş zamanlı izleyebilmek mümkün. Örneğin YouTube videolarını izlerken ekranı paylaşabilirsiniz. Bu, hem Android hem de iOS cihazlarda kullanılabilecek. Google Chat için ise otomatik olarak oluşturulan özetler eklendi. Ayrıca Meet uygulamasının yakında stüdyo kalitesinde aydınlatmaya kavuşacağı da duyuruldu.

Arama motoru Chrome'a gizlilik ve güvenlikle ilgili yen özellikler eklendi. Kullanıcılar artık Chrome'da çevrim içi alışveriş yaparken fiziksel kredi kartını sanal bir kartla maskeleyebilecek. Şimdiye kadar kredi veya banka kartının 16 hanesini girmek gerekiyordu ancak yeni özellikle sanal bir numara kullanıp kullanmayacağınızı soracak. Yani sizler gerçek kart bilgisini girdiğinizde Chrome tarayıcısı, karşı tarafa sanal olarak oluşturulan kart numarasını gösterecek.

PIXEL 6A AKILLI TELEFON RESMEN TANITILDI

Aylarca süren sızıntılar ve söylentilerden sonra Google, Pixel 6a'yı piyasaya sürmek için tanıttı. Beklendiği gibi, geçen yılın amiral gemisi ile aynı Tensor yonga seti tarafından desteklenen ve sadece 449 dolar fiyatla Pixel 6 serisinin daha uygun fiyatlı bir versiyonu.

Google, geçen yıl Pixel 6 ile yeni bir tasarım diline geçti ve cihazın kenarı boyunca aynı metal çerçeveyi koruyarak Pixel 6a için neredeyse aynı bir görünüm kullanıyor. Yine de, Gorilla Glass 3 ile kaplanmış 60 Hz yenileme hızına sahip 6.1" 1080p ekrana sahip olduğundan biraz daha küçük. 

Google merakla beklenen etkinliği başlattı: İşte bütçe dostu Pixel 6a telefonun özellikleri

Pixel 6a, A serisi cihazlarda bir ilk olan, geçen yılki Pixel 6 serisinde gönderilen aynı Tensör çipini kullanıyor. Geçmiş yıllardan farklı olarak, daha uygun fiyatlı telefonu tercih eden alıcılar, daha düşük performansı kabul etmek zorunda kalıyordu. 6 GB LPDDR5 RAM ve 128 GB UFS 3.1 depolama alanı ile tüm deneyim oldukça hızlı olacaktır.

Google, 12,2 MP birincil lens ve 12 MP ultra geniş lens ile Pixel 5'te bulunanlara benzer bir donanım tercih etti. 4.306 mAh pil gücü ile Google, Aşırı Pil Tasarrufu modundayken tek bir şarjla 72 saate kadar Uyarlamalı Pil teknolojisini kullanan Pixel 6a ile tüm gün performans sergiliyor. Şirket, A serisine güvenlik güncellemeleri için beş yıllık sözünü burada yerine getiriyor ancak cihazın kullanım ömrü boyunca ne kadar büyük Android güncellemesi alacağı tam olarak belli değil.

Google merakla beklenen etkinliği başlattı: İşte bütçe dostu Pixel 6a telefonun özellikleri

449 dolarlık fiyatı, geçen yılki Pixel 5a ile eşleşiyor ancak Pixel 6'da görülen tüm geliştirmeler ve tasarım değişiklikleri ile, herhangi bir nihai karar vermeden önce telefonu kendimiz denememiz gerekecek. Google, Pixel 6a'yı 28 Temmuz'daki lansmandan önce 21 Temmuz'da ön siparişe sunuyor.

SÜRPRİZ OLMADI: PİXEL WATCH'I GÖSTERDİ

Google beklendiği üzere Pixel Watch akıllı saat modelini de kısaca gösterdi. Henüz Watch tanıtılmasa da küçük bir bakış sağlanarak bazı özellikleri netleşmiş oldu. Yuvarlak tasarımı ile oldukça şık görünen akıllı saat, geri dönüştürülmüş paslanmaz çelikten yapıldı. Pixel Watch'a özel gibi görünseler de dönen, dokunsal bir taç ve özelleştirilebilir kayışlar bulunuyor. 

Google merakla beklenen etkinliği başlattı: İşte bütçe dostu Pixel 6a telefonun özellikleri

LTE uyumlu cihaz, Google Wallet ödemeleri için NFC'ye ve Fitbit'inize bağlanabilme özelliğiyle sürekli kalp atış hızı ve uyku takibi için sensörlere sahiptir. Fitbit entegrasyonu, diğer tüm saatlerden önce Pixel Watch ile olacak. 

Google'ın gizli tutmak için yoğun çabasına rağmen, I/O'nun gerçek yıldızı çoktan ortaya çıkmıştı. Resmi bir Google akıllı saatinin söylentileri yıllardır ortalıkta dolaşıyor ancak şirket artık Pixel Watch biçiminde bir akıllı saat tanıtmaya oldukça istekliydi. Geçtiğimiz haftalarda bir Google çalışanının oturduğu restoranda o tarihte henüz çıkmamış olan saatin prototipini unutmasıyla cihazın varlığı kanıtlanmış oldu. Ancak Google son haftalarda bir Pixel Watch ticari markası için de başvuru yapmıştı. 

Pixel Watch'ın şık, yuvarlak bir kasası, dönen bir tepesi ve neredeyse hiç çerçevesi yok gibi görünüyor. Apple Watch'un zarif tasarımına karşılık yalnızca dairesel bir ekran tasarımı gibi düşünebilirsiniz. Rakibine çok benzeyen akıllı saat, görünümü özelleştirmenize yardımcı olmak için tescilli ancak kolayca değiştirilebilir kayışlarla geldi. Cihaz, kalp atış hızı izleme özelliği gibi önemli sağlık ve spor özellikleri barındırıyor. Ayrıca Exynos işlemci ile çalışmakta. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...