iPhone 14 için bir iddia daha! Sevilen özelliği son kez kullanacak

Düzenleyen: / Kaynak: Independent News UK
iPhone 14 için bir iddia daha! Sevilen özelliği son kez kullanacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / Independent News UK

Teknoloji devi Apple, önümüzdeki sonbaharda iPhone 14 serisi akıllı telefon modellerini piyasaya sürecek. iPhone 13'ün çıktığı günden bu yana teknoloji uzmanları iPhone 14'e ilişkin birçok sızıntı ve iddia ortaya attı. Son olarak yeni akıllı telefonun şarj özelliği konuşulmaya başlandı.

Apple hakkındaki söylentiler bitmek bilmiyor... Bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 14 hangi şarj bağlantı noktasıyla gelecek? Teknoloji uzmanlarından yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Apple'ın kendi Lightning kablosunu kullanan son iPhone olacağı söyleniyor. 

Güvenilir teknoloji analistlerinden Ming-chi Kuo'nun yeni bir açıklamasına göre Apple, iPhone 14'ten sonra USB-C şarj bağlantısına geçmeyi düşünüyor. Yaklaşık 10 yıldır Lightning'i kullanan şirket, Avrupa Birliği'nin elektronik atıkları azaltmak için hayata geçirmeye kararlı olduğu tek tip şarj zorunluluğu nedeniye USB-C'ye geçmeye hazırlanıyor.

Bu arada, geçtiğimiz aylarda ortaya atılan bazı iddialarda ise Apple'ın USB-C'ye geçmeden iPhone'larda fiziksel kablosuz şarj özelliğini başlatacağı yönündeydi. Ancak en son sızıntılar, Apple'ın bunun yerine 2023'te piyasaya sürmesini beklediğimiz iPhone 15'te USB-C'ye geçeceğini gösteriyor. 

Apple, iPad dahil olmak üzere diğer cihazlarının çoğunda zaten USB-C kullanıyor. USB-C, Lightning'den daha hızlı şarj ve daha iyi veri hızı sunuyor. Apple'ın USB-C'yi benimsemesi, tüm akıllı telefonların aynı konektörleri kullanmasını gerektirecek yeni düzenlemeler getirmek isteyen AB ile ilişkilere yardımcı olabilir.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Independent News UK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...