Dünya basınından SİHA'ya övgü dolu sözler: Ukrayna'daki savaşı Türk dronları kazanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Asia Times
Dünya basınından SİHA'ya övgü dolu sözler: Ukrayna'daki savaşı Türk dronları kazanıyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Asia Times

Dünyanın birçok yerindeki askeri ihtilaflarda gösterdiği başarıyla dikkat çeken Türk silahlı insansız hava araçları (SİHA), yurt dışından övgü almaya devam ediyor. Son olarak Asia Times haber sitesinde “Türk drone’ları Ukrayna’daki savaşı kazanıyor” başlıklı makale yayımlandı.

Asia Times gazetesinde Gabriel Honrada imzasıyla yayımlanan makalede, “Türkiye’nin Bayraktar TB2 drone’larının elde ettiği ikonik statüye şimdiye kadar çok az sayıda modern silah ulaşabildi” ifadesi kullanıldı. İnsansız hava aracı kamerasıyla çekilen ve Suriye, Karabağ ve Ukrayna’da savaş bölgelerindeki hedeflerin lazer güdümlü bombalar tarafından havaya uçurulduğunu gösteren görüntülerin Bayraktar TB2’lerin son derece etkili ve ölümcül bir silah olarak itibarını pekiştirdiği belirtilen makalede Azerbaycan'ın TB2 filosunun da savaşın sonucunu belirlemede çok önemli olduğu kaydedildi.

Yazıda şu ifadelere yer verildi: “TB2, Ukrayna'nın Rusya'nın işgaline karşı direnişinde de çok etkili oldu ve Rus kuvvetlerine büyük kayıplar verdirdi. Türk SİHA’ları muhtemelen Rus kruvazörü Moskva'nın batması ve Amiral Essen fırkateyninin tahrip edilmesi gibi Rusya'nın savaştaki en önemli kayıplarından bazılarında kilit rol oynadı. Bu başarılar, TB2'yi ve Türkiye'nin gelişen drone endüstrisini uluslararası ilgi odağı haline getirerek, günümüzün büyüyen silah pazarında Türkiye’yi ABD ve Çin gibi büyük drone üreticilerine karşı güçlü bir oyuncu olarak konumlandırdı.”

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Asia Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...