Elon Musk yönetimine hazırlık: Twitter iki üst düzey yöneticisi ile yollarını ayırdı

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
Elon Musk yönetimine hazırlık: Twitter iki üst düzey yöneticisi ile yollarını ayırdı

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Guardian

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık bir anlaşmaya imza attıktan sonra sosyal medya şirketinden ayrılık haberleri de gelmeye başladı. Twitter, iki üst düzey çalışanın ayrıldığını duyurdu.

Twitter çalışanlarına gönderilen bir e-postaya göre, CEO Parag Agrawal, Twitter'ın tüketici ürünleri ve gelir liderlerinin şirketten ayrılacağını açıkladı. Agrawal, şirketin işe alımları geçici olarak duraklattığını ve mevcut tüm iş tekliflerini gözden geçireceğini de ifade etti. 

Agrawal, Twitter'ın 2020'de belirlediği agresif büyüme hedeflerine ulaşabileceğine olan güvenini sürdürmek için kullanıcı büyümesi ve gelir kilometre taşlarına ulaşamadığını söyledi. CEO, “İşe alma ve maliyetler konusunda bilinçli olmaya devam etmemiz gerekiyor” diye yazdı.

İKİ AYRILIK

Twitter sözcüsü Catherine Hill, e-posta ile iki çalışanın şirketten ayrılacağını doğruladı: “Sorumlu ve verimli olduğumuzdan emin olmak için işçilik dışı maliyetleri geri çekiyoruz. Bu hafta geçerli olmak üzere, kritik iş rolleri dışında çoğu işe alım ve doldurma işlemini duraklatıyoruz.”

Ayrılanlar arasında sosyal medya platformunun tüketici ürünleri başkanı Kayvon Beykpour ve gelir başkanı Bruce Falck yer alıyor. Her iki yönetici de işten ayrıldıklarını doğruladı. Beykpour, babalık iznindeyken işine son verileceğinin kendisine bildirildiğini söyledi.

Agrawal, Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey'in görevi bırakmasının ardından Aralık ayında CEO olarak göreve başlayınca iki yöneticiyi de bu rollere yerleştirmişti.

TWİTTER HİSSELERİ ÇAKILDI

Musk'ın Twitter'ı satın alma kararı, şirketin geleceği konusunda yatırımcılar ve çalışanlar arasında endişelere yol açtı. Twitter hisseleri Perşembe günü Musk'ın kabul ettiği 54.20 dolarlık satın alma fiyatının oldukça altında 46 dolara düştü.

Twitter’da 92 milyonu aşkın takipçisi bulunan Elon Musk, sosyal medya platformu için bir abonelik modeli oluşturmak istediğini açıkladı. Ayrıca tüm kullanıcılara mavi tik (hesap doğrulama) vermek istiyor ve ana sayfayı mevcut algoritmik düzenden kronolojik bir zaman çizelgesine döndürmeyi planlıyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...