Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elon Musk'tan Twitter'ı pazarlığa zorlayan hamle: 'Bu şekilde ilerleyemeyiz' diyerek şartını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Elon Musk'tan Twitter'ı pazarlığa zorlayan hamle: 'Bu şekilde ilerleyemeyiz' diyerek şartını açıkladı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Milyarder iş insanı Elon Musk, bir süredir sosyal medya devi Twitter'ı satın almak üzere anlaşmasıyla gündemde. Şirketin önce yüzde 9,2'lik hissesini satın alarak en büyük hissedarı olan Musk, ardından teklif yapmış ve şirketi yaklaşık 44 milyar dolara satın almak için anlaşmıştı. Ancak milyarder pazarlık sürecine girdi.

Elon Musk, Twitter anlaşmasını geçtiğimiz hafta askıya aldığını duyurmuştu. Bunun nedeni olarak ise platformdaki bot sayıların sayısını gösterdi. Twitter, hesapların yüzde yaklaşık 5'inin bot yani sahte hesap olduğunu ileri sürerken, Musk buna inanmıyor ve sahte hesap oranının yüzde 20'yi bulduğunu iddia ediyor.

Tesla ve SpaceX şirketlerinin patronu Musk, yeni bir açıklama yaparak yılan hikayesine dönen satın alma işlemindeki son görüşünü aktardı. Twitter'daki bot hesaplar konusunda netlik kazanmadıkça 'ilerleyemeyeceğini' açıkladı. Tweet ile yaptığı açıklamada Musk, "Yüzde 20 sahte/spam hesaplar, Twitter'ın iddia ettiğinin 4 katı ise *çok* daha yüksek olabilir. Teklifim, Twitter'ın SEC dosyalarının doğru olmasına dayanıyordu. Dün, Twitter'ın CEO'su yüzde 5 kanıtını göstermeyi açıkça reddetti. Bu anlaşma o açıklayana kadar ilerleyemez." dedi. 

TWİTTER HİSSELERİ ÇAKILDI

Milyarder girişimcinin açıklamasının hemen ardından Twitter hisseleri yaklaşık yüzde 5 düşerek 37,38 dolardan işlem gördü. Twitter, son haftalarda 10 milyar dolara yakın değer kaybetti. 

Bot hesaplar konusundaki Twitter verilerine inanmyan Musk, satın alma işlemini askıya almış ve bu gelişmenin ardından 1 milyar dolarlık cayma bedelini ödeyerek milyarderin anlaşmadan çekileceği iddia edilmişti. Ancak Musk'ın ikinci bir plan olarak bot hesap konusu koz olarak kullanabileceği de tahminler arasında. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...