Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

iPhone telefonlarda güvenlik açığı: Milyonlarca kullanıcı için büyük risk

Düzenleyen: / Kaynak: Ars Technica
iPhone telefonlarda güvenlik açığı: Milyonlarca kullanıcı için büyük risk

TEKNOLOJİ Haberleri  / Ars Technica

Bir grup teknoloji araştırmacısı, iPhone telefonlarda güvenlik açığı tespit ettiklerini duyurdu. Henüz çalışma teorik yani sadece kağıt üzerinde olsa da önemli bir tehlike olarak açıklandı.

Bir iPhone model akıllı telefonu kapattığınızda aslında cihaz tamamen kapanmaz. Cihazın içindeki çipler, düşük güç modunda çalışmaya devam ederek, kaybolan veya çalınan cihazları ‘Bul’ özelliğini kullanarak bulmayı veya pili bittikten sonra kredi kartı ve araba anahtarlarını kullanmayı mümkün hale getirir. 

Almanya'daki Darmstadt Teknik Üniversitesinden araştırma ekibi ilginç bir deney yaptı ve iPhone’lar hakkında şaşırtıcı sonuçlara ulaştılar. Yayımladıkları makalede ekip, kötü amaçlı yazılımların olası tehditlere nasıl yol açabileceğini test etti; bir iPhone'un düşük güç modundayken kötü amaçlı yazılımların çalışmasına açık kapı bırakabileceğini buldular. 

IPHONE DÜŞÜK GÜÇ MODU RİSKİ

Araştırmaya göre, düşük güç modundaki iPhone’lar hack saldırılarında cihazın kendini savunmasını geciktiriyor. Ayrıca cihazın tam kapanmaması da güvenlik tehditlerine karşı açık hale getiriyor. 

Bununla birlikte, araştırma ekibi, Apple mühendislerinin makalelerini yayınlanmadan önce incelediğini ancak şirket temsilcilerinin hiçbir geri bildirim sağlamadığını söyledi. Ayrıca şirket, Ars Technica’nın yorum talebini de karşılıksız bıraktı. 

Sonuç olarak, Find My ve LPM tarafından etkinleştirilen bazı özellikler kullanıcıların kaybolan veya çalınan cihazları bulmasına ve pil bittiğinde bile araba kapılarını kilitlemesine veya kilidini açmasına izin verdiği için ek güvenlik sağlar. Ancak araştırma, şimdiye kadar büyük ölçüde fark edilmeyen güvenlik açıklarını da ortaya koymuş oldu. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Ars Technica
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...